Software

muvee Reveal 8 – softver za pravljenje kućnog videa je do 8 puta brži sa CUDA podržanim NVIDIA GeForce GPU-om

muvee Reveal značajno štedi vreme korisnika, prilagođavajući NVIDIA CUDA arhitekturu za video procesiranje

Korporacija NVIDIA i muvee, pionir i lider u oblasti softvera i servisa za pravljenje kućnog videa, danas su objavili da će korisnici NVIDIA GeForce® i NVIDIA ION™ GPU-ova koji podržavaju tehnologiju NVIDIA® CUDA™ dobiti do osam puta brže renderovanje kućnog videa kreiranog pomoću muvee Reveal 8 softvera za montiranje videa.

U samo tri koraka i za samo nekoliko minuta, uz pomoć muvee Reveal-a, korisnici mogu da kreiraju kućni video koji izgleda profesionalno, prebacujući fotografije i video, odabirajući muziku, birajući omiljeni stil. Sa detekcijom lica i kretanja, muvee Reveal automatski selektuje najbolje scene i sinhronizuje sve sa ritmom muzike. Korisnici koji imaju GPU koji podržava NVIDIA CUDA-u videće da se filmovi renderuju do 8 puta brže a CPU dobija prostor da izvrši ostale zadatke.

Video je već sada omiljen način čuvanja uspomena i mi želimo da poboljšamo uslove obrade ne samo za korisnike videa, već i za njihove kreatore. Sa NVIDIA CUDA grafičkim karticama, korisnici mogu ne samo da kreiraju video koji izgleda odlično sa 3D tranzicijama i efektima, već i da renderuju svoje remek-delo brzinom svetlosti usled velikog broja procesorskih jezgara što je savršeno za masivno paralelno okruženje u kome radimo”, kaže Terence Swee, CEO, muvee.

Već duže od osam godina muvee se bavi kreiranjem softvera i usluga za automatsko editovanje videa. muvee Reveal verzija 8 prevazilazi sve ranije programe iz muvee familije svojim novim poboljšanim opcijama koje uključuju optimizaciju za NVIDIA CUDA arhitekturu.

GPU računarstvo uvodi revoluciju u foto i video aplikacije namenjene PC korisnicima”, kaže Michael Steele, general manager of visual consumer solutions u kompaniji NVIDIA. “muvee Reveal je izuzetno jednostavan za upotrebu i može da presloži razbacanu gomilu digitalnih fotografija i video klipova u uređeni kućni video za samo nekoliko minuta korišćenjem GPU-a sa NVIDIA CUDA tehnologijom.”

NVIDIA CUDA tehnologija omogućava najširu podršku za programske jezike za GPU računarstvo i API-je, uključujući Microsoft-ov DirectCompute, OpenCL, CUDA C, CUDA Fortran i ostalo. Sa preko 150 miliona GPU-ova koji podržavaju CUDA tehnologiju, NVIDIA nastavlja da razvija CUDA okruženje sa rastućim setom alata, biblioteka i podstiče akademsko okruženje.

Za više informacija o NVIDIA GPU molimo Vas da posetite http://www.nvidia.com. muvee Reveal optimizovan za NVIDIA CUDA arhitekturu dostupan je na www.muvee.com za $79.95.

Leave a Reply