Software

Nadji.info – prva srpska aplikacija za Windows 8

Poslednjih meseci sa nestrpljenjem se očekivao i zaokupljivao veliku pažnju trenutak pojave nove verzije operativnog sistema Windows 8. U krugovima stručnjaka i korisnika uveliko se i pre zvaničnog pojavljivanja pričalo o novim mogućnostima koje ovaj operativni sistem pruža ali i o potpuno novom korisničkom interfejsu.

Domaća kompanija NADJI.INFO je u okviru svog razvojnog dela napravila aplikaciju u potpunosti baziranu na novom operativnom sistemu Windows 8, namenjenu desktop računarima i tabletima, kao i mobilnu verziju za Windows Phone, i tako postala jedna od prvih domaćih kompanija koja na platformi Windows 8 razvila neku aplikaciju. NADJI.INFO je takođe i prva domaća kompanija, jedina iz celog regiona, koja je primljena u BizSpark Plus program, globalni program kompanije Microsoft u koji ulaze izabrani start-up projekti iz celog sveta.

NADJI.INFO je tzv. pretraživač, Internet vodič kroz mesta u Srbiji, sa jednom od najvećih domaćih baza podataka sa oko 80.000 mesta. Podaci su svrstani u preko 20 kategorija i nekoliko stotina podkategorija, što omogućava lako i brzo pronalaženje željenog mesta i svih potrebnih informacija (adresa, kontakt telefon, lokacija na mapi, i za preko 80% lokacija, GPS koordinate).

U okviru skupa Sinergija 12., najveće IT konferencije u Jugoistočnoj Evropi u organizaciji Microsoft-a, održane 23. i 24. oktobra u Sava centru pod sloganom “Moving up”, učesnicima je premijerno predstavljena aplikacija NADJI.INFO i sve napredne funkcije koje ona nudi zahvaljujući novom operativnom sistemu Windows 8.

Aplikacija za desktop računare i tablete i mobilna aplikacija za Windows Phone, već se nalaze i na Windows store marketu odakle korisnici mogu potpuno besplatno da ih preuzmu.

“Naše zadovoljstvoje u ovom trenutku je višestruko. Prvo, zato što smo dobili mogućnost da uz podršku Microsoft-a razvijemo našu aplikaciju za Windows 8, i tako budemo jedna od prvih domaćih aplikacija za ovaj operativni sistem. Sa druge strane, osećamo ne malo zadovoljstvo i zbog toga što smo ovih dana, kao prva kompanija iz celog regiona, dobili poziv da se uključimo u Microsoft BizSpark Plus program, koji će nam svakako omogućiti dalji razvoj kompletnog projekta NADJI.INFO. Sve ovo, uz činjenicu da se kvalitet našeg portala stalno dokazuje i konstantnim rastom broja poseta, doživljavamo kao komplimente za do sada urađeno, i potvrdu da naša posvećenost ovom projektu daje prave rezultate ” rekao je Igor Marić, jedan od osnivača NADJI.INFO i glavni developer.

Leave a Reply