Software

Najava isteka upotrebe Windows 7 Release Candidate (RC)

15. februara korisnici Windows 7 Release Candidate (RC) će dobiti obaveštenje o isticanju korišćenja ove besplatne verzije.

Windows 7 RC će u intervalima od nekoliko sati prikazivati obaveštenje da će se računar od 1. marta automatski restartovati posle svaka dva sata rada i to bez upozorenja i uz gubljenje podataka. Ova restartovanja će trajati do 1. Juna 2010., do kada je i Microsoft izjavio da će biti krajnji rok za korišćenje Windows-a 7 RC.

1. juna 2010. Windows 7 RC će dobiti oznaku da “non-genuine” što bi značilo da proizvod nije originalan i posle podizanja prikazivaće se samo crn ekran za aktivaciju Windows-a sa natpisom u donjem desnom uglu “This copy of Windows is not genuine”.

Na zvaničnom Windows blogu, Brandon LeBlank je posavetovao sve korisnike pređu na objavljenu verziju Windowsa 7 pre nego što 1. marta započne automatsko isključivanje kako bi sprečili gubitak svojih podataka.

Da bi se prebacili na objavljenu verziju Windows 7, korisnici RC verzije će morati da naprave rezervnu kopiju podataka i da izvedu čisto instaliranje (namensko instaliranje) koje briše sav sadržaj diska pre instalacije.

Ukoliko vam je potrebno više vremena da testirate aplikacije i hardversku kompatibilnost u Windows 7, Windows 7 Enterprise 90-day Trial pruža sjajnu šansu IT Profesionalcima da završe svoje krajnje testiranje pune verzije Windows 7 Enterprise rešenja.

Leave a Reply