Software

Nikon ViewNX2 softver za organizaciju fotografija

Nikon ViewNX2 softver za organizaciju fotografija spada u klasu softverskih paket „sve u jednom“. Omogućava vam uvezete, organizujete, uredite i delite fotografije i filmske isečke. Kompatibilan sa programom Nikon Transfer. Integrisan sa uslugom my Picturetown.

ViewNX2 nudi sveobuhvatan način za uvoz, organizovanje, uređivanje i deljenje fotografija ili filmskih isečaka. Namenske alatke za uređivanje filmova olakšavaju prikazivanje najboljih akcija ili spajanje filmova sa fotografijama radi postizanja kreativnih efekata. Fotografije se mogu uređivati u radnim okruženjima Browser, GeoTag ili Edit, koja se mogu prilagođavati zadatku koji se obavlja. Isporučuje se sa Nikon digitalnim fotoaparatima, a može se i preuzeti sa Nikon veb lokacije. ViewNX2 omogućava fotografima svih nivoa da iskoriste najbolje sa svojih fotografija.

Intuitivne alatke za uređivanje filmova omogućavaju isecanje filma tako da on počne i završi se upravo tamo gde vi to želite, pravljenje fotografija iz izabranih kadrova, spajanje nekoliko filmova i/ili JPEG datoteka sa efektima prelaza i dodavanje muzičke podloge.

Tri prilagodljiva radna okruženja: momentalan prelazak iz okruženja Browser, GeoTag i Edit, u zavisnosti od slika na kojima radite. Svako radno okruženje ima sposobnost prikazivanja na dva ekrana radi dodatne prikladnosti tokom rada.

Moćno poboljšavanje slike: doterajte svoje slike kontrolama za oštrinu, kontrast i svetlinu i alatkama kao što su zaštita osvetljenih delova i senki, D-lighting i Color Booster (zasićenje).
Obrada RAW (ili Nikon NEF) slika za preciznu kontrolu nad konačnom slikom. Namenske alatke za RAW datoteke kako što su kompenzacija ekspozicije i podešavanje balansa bele boje omogućavaju dobijanje optimalnih rezultata.
Veliki broj opcija za štampanje: možete da štampate sve, od stranice indeksa do slike na celoj stranici. Proširene opcije obuhvataju i one koje omogućavaju dodavanje podataka u zaglavlje ili podnožje ili određivanje boje pozadine.
Opcije za sveobuhvatno označavanje i ocenjivanje olakšavaju označavanje i sortiranje svih vaših slika.
Podržava Nikon 1 režime snimanja: možete da uvezete i reprodukujete „žive fotografije“ snimljene u režimu slike sa pokretom, a najbolji snimci napravljeni pomoću Pametnog birača fotografija su istaknuti kako biste ih lako uočili.
Direktna veza do programa Short Movie Creator: radite sa svojim ViewNX2 foto i filmskim datotekama u Nikonovom softveru Short Movie Creator. Samo izaberite datoteke koje želite da koristite i pritisnite dugme Short Movie Creator. Izabrane datoteke će automatski biti otvorene u programu Short Movie Creator, tako da odmah možete da počnete da pravite kratki film.

Leave a Reply