Software

Nova generacija “Symantec” bezbednosnih rešenja

 

U Beogradu su novinarima predstavljene nove verzije bezbednosnih rešenja korporacije “Symantec”. Predstavnici preduzeća “Itipo” i preduzeća “Net++ Technology” prikazali su novu generaciju programa za zaštitu: “Symantec Endpoint Protection 11 (SEP 11)” i “Symantec Network Access Control (SNAC 11)”.

Symantec Endpoint Protection 11“ kombinuje „Symantec“ AntiVirus sa naprednom zaštitom od pretnji kao što su virusi, crvi, špijunski programi, trojanci, pretnje u danu otkrivanja propusta u nekom programu i rootkit-ovi. To je novi, unificirani proizvod koji za borbu sa  sofisticiranim pretnjama, kombinuje više naprednih tehnologija. Povećava zaštitu laptop, desktop računara, ali i zaštitu servera, zahvaljujući tehnologijama koje aktivno analiziraju ponašenje aplikacija i mrežne komunikacije i na osnovu toga detektuju i automatski zaustavljaju pretnje. I pored toga što su funkcionalnosti dodate i unapređene, prostor koji zauzima u memoriji više puta je manji nego do sada.

Symantec Network Access Control 11” garantuje proveru saglasnosti svih krajnjih tačaka koje pristupaju mreži sa odgovarajućim propisanim procedurama i standardima pre nego što im se omogući konekcija sa mrežom preduzeća (LAN, WAN, WLAN ili VPN). To je rešenje za kontrolu pristupa mrežnim resursima preduzeća kroz postojeću infrastrukturu. Bez obzira na način konekcije, Symantec Network Access Control otkriva i procenjuje status podobnosti krajnje tačke koja pristupa, određuje ko može da pristupi mreži i vrši nadgledanje promena postojećih krajnjih tačaka u mreži.   

Ove nove softvere za zaštitu računara i mreža proizvodi kompanija „Symantec“  koja  je svetski lider u razvoju  infrastrukturnog softvera za bezbednost informaconih sistema.

Leave a Reply