Software

Nova HP-ova rešenja oslobađaju moć podataka, brže prihvatanje i monetizacija informacija

 HP predstavlja proširenu ponudu rešenja za obradu velikih količina podataka, kako bi organizacije stekle bolji uvod u svoje podatke i obrađivale ih u realnom vremenu.

Na osnovu istraživanja realizovanog za potrebe HP-askoro 60 odsto kompanija će investirati najmanje 10 odsto budžeta za inovacije u rešenja za velike količine podataka. Nažalost, istraživanje je pokazalo i da svaka treća kompanija nije imala uspeh u ovoj oblasti.

Da bi organizacijama omogućio da iskoriste svoje podatke, HP predstavlja analitičku platformu HAVEn koja koristi HP-ov analitički softver, hardver i usluge kako bi kreirala novu generaciju analitičkih aplikacija i rešenja za velike količine podataka.

“Vrednost podataka se nalazi u sposobnosti organizacija da ih analiziraju u realnom vremenu i da donose odluke radi pružanja boljih usluga korisnicima i građanima”, rekao je George Kadifa, izvršni potpredsednik, Software, HP. “Samo HP ima pristup i ponudu koja organizacijama omogućava da iskoriste velike količine podataka i ostvare poslovne rezultate.”

HP-ova objedinjena analitička platforma

Platforma HAVEn kombinuje dokazane HP Autonomy, HP Vertica, HP ArcSight i HP Operations Management tehnologije, kao i ključne inicijative među kojima je i Hadoop. Ova platforma korisnicima i partnerima omogućava da:

  • izbegnu vezivanje za jednog proizvođača zahvaljujući upotrebi otvorene arhitekture koja podržava različite analitičke alate;
  • zaštite investiciju uz podršku za više tehnologija za virtuelizacija;
  • ubrzaju ostvarivanje vrednosti uz optimizovana hardverska rešenja, i;
  • ostvare vrednost od 100 odsto podataka, uključujući strukturisane, polustrukturisane i nestrukturisane podatke uz HP-ovu ponudu preko 700 konektora za HAVEn.

 

HP takođe proširuje svoju ponudu novim opcijama koje klijentima omogućuavaju da naprave i upravljaju sopstvenim rešenjem za velike količine podataka.

HP omogućava otključavanje skrivenih podataka

Prvo integrisano analitičko rešenje za velike količine podataka zasnovano na platformi HAVEn je HP Operations Analytics. Ovo rešenje pruža uvid u sve aspekte IT operacija, tako da organizacije mogu obezbediti nivo kvaliteta usluga i efikasno analizirati obimne količine operativnih IT podataka koji stižu sa različitih HP-ovih proizvoda, uključujući HP ArcSight Logger i HP Business Service Management ponudu, kao i podatke sa drugih izvora, kao što je Splunk.

Da bi korisnici poboljšali odnose sa svojim kupcima i ubrzali reagovanje na tržište prilike, HP je predstavio HP Actionable Intelligence Solutions. Ova rešenja korisnicima omogućavaju da implementiraju analitiku i ostvare uvid u skrivene podatke, kao i da usaglase ključne procese, kao što su prodaja, nabavka, snabdevanje i magacinsko poslovanje.

 

HP olakšava uvođenje rešenja za obradu velikih količina podataka

Da bi organizacije izbegle neuspeh i pokrenule uspešno rešenje za obradu velikih količina podataka, HP je proširio svoju konsalting ponudu kako bi obezbedio optimalne performanse IT infrastrukture. Nova ponuda obuhvata IT strategiju i arhitekturu, infrastrukturu sistema i usluge zaštite koje korisnicima omogućava da usaglase svoju IT infrastrukturu sa ciljevima organizacije, dok ostaju usaglašeni sa industrijskim standardima i državnom regulativom.

HP predstavlja još dva proizvoda koji pomažu uvođenje ovih rešenja:

  • HP Vertica Community Edition – besplatan softver koji pruža istu funkcionalnost kao i HP Vertica Analytics Platform Enterprise Edition bez obaveza ili vremenskih ograničenja, a korisnicima omogućava da analiziraju do 1 terabajta podataka pre investiranja u kompletno rešenje.
  • HP Autonomy Legacy Data Cleanup – rešenje za upravljanje informacijama koje korisnicima omogućava da analiziraju stare podatke, da snize troškove, kao i da smanje rizike dok ostvaruju vrednost od velikih količina podataka. Uz ovo rešenje, organizacije mogu pristupati, razumeti i klasifikovati, kao i osloboditi se zastarelih i nepotrebnih podataka, dok zadržavaju podatke koji i dalje imaju vrednost.

 

  1.  “Big Data and Cloud”, Coleman Parkes Research, maj 2013.

Leave a Reply