Software

Nova verzija OpenOffice.org paketa

Novo izdanje kancelarijskog paketa OpenOffice.org dostupno je na srpskom (ćirilicom i latinicom) i engleskom jeziku.

OpenOffice.org 3.2 se može besplatno preuzeti sa sajta projekta http://sr.openoffice.org Na početku jubilarne desetogodišnjice postojanja i sa preko tri stotine miliona zabeleženih preuzimanja programa sa Interneta, OpenOffice.org zajednica je objavila najnovije izdanje ovog popularnog kancelarijskog paketa. OpenOffice.org 3.2 je brži, nudi nove i unapređenje mogućnosti, ostvaruje bolju kompatibilnost sa drugim kancelarijskim programima i ispravlja greške i potencijalne sigurnosne propuste.

Lokalizacija paketa na srpski jezik proizvod je saradnje zajednice korisnika u Srbiji i Matematičkog fakulteta u Beogradu, a u okviru projekta Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije sa ciljem da se građanima i privredi ponudi besplatan i legalan osnovni računarski softver na srpskom jeziku i tako ubrza uključenje društva i privrede u savremeno informaciono društvo.

Osnovu OpenOffice.org 3 čine uređivač teksta, program za tablice, prezentacije, crtanje, uređivanje matematičkih formula i baze podataka, a može lako biti proširen brojnim objavljenim dodacima.
Kroz projekat lokalizacije slobodnog softvera Ministarstvo podržava lokalizaciju paketa OpenOffice.org od decembra 2007. godine.

Leave a Reply