adobe_creative_cloud
Software

Nove verzije Adobe softvera dostupne samo kroz Adobe Creative Cloud

Adobe je u ponedeljak u okviru godišnje MAX konferencije objavio vest o velikim promenama – nove verzije Adobe kreativnog softvera će sada biti dostupne samo kroz Adobe Creative Cloud, počevši od juna ove godine. Ovo praktično znači da će kupovina najavljenih najnovijih verzija (sada označenih kao CC) biti moguća samo kroz godišnju pretplatu.

Poslednja aktuelna verzija Creative Suite alata 6 će i dalje biti podržana i moći će da se nabavi kroz uobičajene kanale na dosadašnji način, ali korisnici neće biti u mogućnosti da je nadograde, jer će nove funkcionalnosti ubuduće biti dostupne samo kroz Creative Cloud.

adobe_creative_cloud

Najavljene novosti uključuju Adobe desktop aplikacije: Adobe Photoshop CC, InDesign® CC, Illustrator® CC, Dreamweaver® CC i Premiere® Pro CC, dosad poznatih kao Creative Suite® (CS), a koje sada brandirane kao CC postaju integralni deo Adobe Creative Cloud-a.

Nova generacija Adobe kreativnog softvera uključuje 15 unapređenih desktop aplikacija i stotine novih funkcionalnosti, a kao osnovne prednosti ovog novog koncepta navode se:

• Automatska nadogradnja na nove verzije u toku pretplate
• Mogućnost jednostavne saradnje i razmene sadržaja sa kolegama unutar i van firme
• Mogućnost centralizovanog upravljanja licencama na nivou firme

Na globalnom nivou su od strane kompanije Adobe najavljene posebne pogodnosti pri prelasku na Creative Cloud za postojeće korisnike Creative Suite 3 i novijih verzija, pa se očekuje da će takva mogućnost biti obezbeđena i korisnicima iz Srbije, o čemu ćemo, kao i o dostupnosti ovog paketa uopšte, naknadno obaveštavati.

Leave a Reply