Software

Novi informacioni sistem u Pošti Srbije

Sutra će Pošte Srbije u Katićevoj ulici 14–18 otvoriti novu poslovnicu, a svečano će je otvoriti Goran Ćirić, generalni direktor Javnog Preduzeća PTT saobraćaja „Srbija”.

Novootvorena beogradska poslovnica jedinstvena je u Srbiji jer je u njoj Pošta implementirala novi informacioni sistemPostTIS, koji je sama razvila i koji će u narednom periodu značajno unaprediti kvalitet i brzinu obavljanja usluga u više od 1.500 pošta širom Srbije.

Celokupno IT rešenje uradili su stručnjaci Pošta Srbije. Novom šalterskom aplikacijom informatizovali su sve procese u okviru jedinica poštanske mreže, integrisali više softverskih rešenja na nivou Preduzeća i time unapredili celokupno poslovanje Pošte Srbije.

O tome koliko je to bio veliki izazov za  Pošte Srbije govori činjenica da su sopstvenom pameti, znanjem i iskustvom uspešno završili veliki projekat PostTIS i time obezbedili potpunu automatizaciju i integraciju sledećih delatnosti: prijem, prerada i uručenje pošiljaka, novčano poslovanje (naplata komunalnih usluga, bankarsko poslovanje, platni promet), elektronska saopštenja (telegrami, elektronske i poštanske uputnice, keš ekspres), trgovina, poslovi Biznis servisa Pošte, podrška poslovima Call centra Pošte, reklamacioni i potražni postupak. Takođe, unapređeno je i poslovanje Pošte preko interneta sa pravnim licima, razvojem web aplikacija za prijem ekspres pošiljaka (web ekspres), kao i prodaje robe preko interneta (web shop).

PostTIS će značajno uticati na proces pružanja poštanskih usluga i celokupno poslovanje Pošte: za korisnike brže izvršenje usluga, skraćenje redova čekanja, automatizovano sprovođenje postupka reklamacije, za menadžment kvalitetne poslovne izveštaje za donošenje upravljačkih odluka, a za društvo u celini sistem, koji je spreman da u svakom trenutku odgovori kompleksnim zahtevima, savremenog šalterskog poslovanja.

Početak rada PostTIS-a u novootvorenoj pošti u Katićevoj ulici je početak implementacije ovog kompleksnog projekata, koji će u narednom periodu biti realizovan u više od 1.500 pošta u celoj Srbiji, čime će se dodatno unaprediti mogućnosti već postojeće multiservisne mreže PostNET u koju su povezane.

Leave a Reply