Software

Novi Kaspersky Small Office Security za male kompanije

Kaspersky Lab je najavio novu verziju Kaspersky Small Office Security – bezbednosno rešenje namenjeno specifično za kompanije sa manje od 25 zaposlenih. Ovo rešenje uključuje nove funkcije koje pomažu malim preduzećima da idu korak ispred modernih bezbednosnih izazova; sa najnovijom Kaspersky Lab antivirus tehnologijom, koja je veoma jednostavna za korišćenje, tako da ne zahteva da vlasnici kompanija budu IT eksperti.

Prema procenama IDC, postoji više od 75 miliona kompanija širom sveta koje posluju sa manje od 10 zaposlenih. Ove “veoma male kompanije” će obraditi milione, ako ne i milijarde dolara u 2014. Ali, ipak, ovaj segment je tradicionalno zapostavljen od strane prodavaca IT bezbednosti, koji ne nude proizvode imajući u vidu ovaj tip kompanije. Kao rezultat vlasnici kompanija su prisiljeni da koriste proizvode namenjene običnim korisnicima, koji ne zadovoljavaju njihove poslovne potrebe na adekvatan način ili koriste ogoljene verzije na nivou velikih kompanija koje su komplikovane za korišćenje i tako plaćaju za bezbednosne funkcije koje oni nikada neće koristiti. Vlasnici malih kompanija mogu da nađu vredne informacije, video snimke i savete za odabir pravog bezbednosnog rešenja na internet stranici Kaspersky Lab

kaspersky
 

Kaspersky Small Office Security je dizajniran tako da odgovara isključivo na potrebe malih kompanija, kombinujući moćnu zaštitu od sajber kriminala sa onime što malim kompanijama treba da bi se borile u globalnoj ekonomiji. Ono što je najvažnije je to što je Kaspersky Small Office Security veoma lak i jednostavan za instaliranje i korišćenje, i to što nudi neverovatnu vrednost za svoju cenu i za vreme utrošeno na administraciju. Ova jednostavnost omogućuje vlasnicima kompanija da se opreme zaštitom svetske klase, a da ostanu posvećeni rukovođenju svojih kompanija.

 

Noviteti koje donosi Kaspersky Small Office Security

 

Kaspersky Lab je potvrdila svoju posvećenost malim preduzećima 2010. godine sa svojom prvom samostalnom verzijom Kaspersky Small Office Security. To je bilo vreme kada se u industriji prvi put pojavilo celovito bezbednosno rešenje napravljeno specifično za kompanije u nastajanju i razvoju, i njegova specifičnost je ono što je ostalo isto u 2013. Kaspersky Lab je nastavio da poboljšava i usavršava svoje ponude u poslednjih nekoliko godina, što im je donelo mnogo nagrada od strane spoljašnjih stručnjaka, kao što su Dennis Technology Labs u 2012 i 2013. Zapravo, u poslednjem izveštaju Dennis Technology Labs, u oktobru 2013. godine, Kaspersky Small Office Security je rangiran kao najprecizniji i najefektniji antivirus program za mala preduzeća, daleko ispred svoje konkurencije. Napravljena na istoj, nekoliko puta nagrađivanoj platformi, poslednja verzija Kaspersky Small Office Security obuhvata nekoliko novih funkcija, i mnoštvo tehnološke nadogradnje i poboljšanja, uključujući:

 

  • Safe money za zaštitu bankarstva preko interneta – Tako što automatski aktiviraju dodatne nivoe zaštite, kada korisnici sprovode finansijske transakcije na mreži, preduzeća sad mogu da plaćaju račune, da kupuju, i da pristupe finansijskim podacima na internetu bez straha. Kaspersky Lab nagrađivana Safe Money tehnologija automatski aktivira potpuno bezbezdan web pretraživač kad god korisnici posećuju finansijske sajtove, kao što su servisi za elektronsko bankarstvo i plaćanje računa preko interneta. Safe Money pretraživač onemogućuje neautorizovanim programima da se pokrenu i obezbeđuje podatke na ekranu, tako što ih štiti od “key-loggers” i “screen-capture” virusa. Safe Money će takođe potvrditi da su korisnici konektovani na autentični sajt i pružiće važeću potvrdu odbrane of “fišing” upada i neprestano će motriti na konekciju, da bi osigurao sve informacije od napada sajber kriminalaca.

 

  • Poboljšana podrška mobilnim uređajima – Mala preduzeća nisu imuna na izazove zaštite mobilne radne snage i na izazove rastućih BYOD trednova. Kaspersky Small Office Security sada uključuje i podršku za Android tablete i za smart telefone, tako što oprema ove uređaje mnoštvom antivirusa, bezbednim web pretraživanjem, i kontrolom privatnosti. Najvažnije, ovi uređaji će sada imati najnoviju Kaspersky Lab tehnologiju protiv krađe, dozvoljavajući tako zaposlenima da pronađu izgubljene mobilne uređaje, ili da na daljinu izbrišu podatke sa ukradenih mobilnih uređaja.

 

  • Automatic Exploit Prevention – Ova jedinstvena tehnologija sprečava sajber kriminalce da iskorišćavaju slabe tačke koje nastaju u legitimnom softveru, poznatijim pod imenom “Zero Days”, i da tako pokrenu napade virusa. Tako što proaktivno prate ponašanje softvera koji se najčećše napada, kao što su Adobe ili Java, Automatic Exploit Prevention će zaštiti korisnike od neprikazanih upada i pobrinuće se da korisnici budu pod zaštitiom čak i ako najnovije ažuriranje programa nije još ni instalirano.

 

  • Password Manager – Veoma često, korisnici uzimaju šifre koje se lako pamte, ili koriste iste šifre za različite naloge, ili drže šifru napisanu na parčetu papira na svom stolu. Sa menadžerom šifri, zaposleni treba samo da zapamte jednu “master” šifru. Kaspersky Password Manager će sačuvati šifre u jednom kodiranom sefu, i automatski će ukucati traženu šifru kada je to potrebno. On će takođe napraviti prilagođene šifre za sve nove naloge, tako da zaposleni neće biti u iskušenju da ponovo koriste već postojeće šifre, i tako će omogućiti zaposlenima da naprave bezbednu prenosnu verziju svog kodiranog sefa sa šiframa na USB drajvu.

 

  • Online Backup – Mala preduzeća sada mogu automatski da sačuvaju svoje najvažnije podatke i to veoma bezbedno na “cloud”-u ili na lokalnom hard disk serveru. Tako što pojednostave proces čuvanja podataka, mala preduzeća mogu da budu sasvim sigruna da će njihovi najvažniji poslovni planovi, finansijski podaci, i korisnički podaci ostati pristupačni, čak i u slučaju slučajnog brisanja ili kvara u opremi.

 

Kaspersky Lab glavni tehnološki rukovodilac, Nikolay Grebennikov je izjavio: “Kaspersky Small Office Security je jedan od najboljih primera kako naša kompanija IT bezbednosnu zaštitnu tehnologiju dostavlja u jednoj formi, tako da i oni sa najskromnijim kompjuterskim znanjem mogu lako da se snađu. Skraćivanje procesa edukacije i vremena potrebnog za pokretanje je uvek bio prioritet za vlasnike malih preduzeća, i poslednja verzija Kaspersky Small Office Security može da se kupi tokom pauze za ručak i da se instalira u celom preduzeću do kraja radnog dana.”

 

Jednostavna zaštita i kontrola

Najprijemčljivija karakteristika Kaspersky Small Office Security je jednostavnost korišćenja, što čini ove tehnologije lako pristupačnim za vlasnike malih preduzeća. Tako što demistifikuju funkcije kao što su kodiranje podataka i web kontrolna politika kroz wizard menije i opcije preko jednog klika, Kaspersky Small Office Security ističe prednosti politike web korišćenja, kodiranje podataka i centralnog upravljanja i stavlja sve to na raspolaganje preduzećima svih veličina.

  • Web menadžment polisa –  Vlasnici preduzeća sada mogu veoma lako da prilagode pristup sajtovima, društvenim mrežama i aplikacijama svakom pojedinačnom radniku. Ovo uključuje individualne sajtove, ili čitave kategorije sajtova koje su klasifikovane od strane Kaspersky Small Office Security.

 

  • Kodiranje podataka i bekap podataka – Ne samo da vlasnici preduzeća mogu automatski da bekapuju podatke na svakom PC-ju na već unapred određenim intervalima, nego sada mogu da podatke sa PC i podatke u bekap skladištu zaštite moćnim kodiranim podešavanjima. Kodiranje podataka osigurava najosetljivije podatke u poslovanju – kao što su dizajn proizvoda i finansijski podaci korisnika. Tako oni nikada neće biti ugroženi pretnjama i krađom, neautorizovanim pristupima i slučajnim brisanjem.

 

  • Centralni menadžment – Sa bilo kog računara na mreži, vlasnici sada mogu daljinski da upravljaju bezbednosnim podešavanjima, opisanim gore, na svakom korisničkom kompjuteru, zajedno sa dodatnim menadžerskim sposobnostima kao što su obnova licence, monitoring bezbednosnih podešavanja i još mnogo toga.

 

Kaspersky Small Office Security podržava do 25 licenci po preduzeću, što uključuje PC licence (sve od Windows XP do Windows 8), fajl servere i Androd smartfone i tablete. Svaka korisnička licenca uključuje zaštitu jednog PC-ja i jednog mobilnog uređaja, tako da preduzeća koja kupe zaštitu za 10 zaposlenih mogu da zaštite 10 kompjutera i 10 mobilnih uređaja. Kaspersky Small Office Security takođe podržava popularne Windows fajl servere, kao što su Windows Server 2008 R2; Small Business Server 2011 Essentials/Standard; i Windows Server 2012 Foundation/Essentials/Standard. Kaspersky Lab će uključiti i podršku za Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2 kasnije u četvrtom tromesečju 2013.

Kaspersky Small Office Security je dostupan za kupovinu u podavnicama računarske opreme i u Kaspersky Lab e-radnji. Kaspersky Small Office Security može da se nađe kod lokalnih, autorizovanih Kaspersky Lab prepodavaca, koji pružaju usluge asistiranja u vezi sa instalacijom i konfiguracijom, kao i podršku u budućnosti.

Leave a Reply