Software

Novi MAXON 3D softver – Cinema 4D

MAXON je predstavio Cinema 4D (R16), novu generaciju svog vodećeg 3D softvera.

Uz mnogobrojna poboljšanja radnog procesa Cinema 4D R16 u svojoj najnovijoj generaciji nudi i nove funkcijee poput moćnog alata za precizno modelovanje PolyPen, Motion Tracker za jednostavnu integraciju 3D elemenata u snimke u stvarnom vremenu te Reflectance channel za višeslojne refleksije i odsjaj. R16 postavlja nove standarde kvaliteta 3D produkcije za VFX, pokretnih grafika, vizuelizacija, razvoja igara i još mnogo toga, uz izvanrednu stabilnost i performanse, neuporedivu integraciju, kao i efikasan i intuitivan interfejs.

CINEMA_4D_R16_Packshot

Ključne funkcije R16:

Animacija
Motion Tracker – besprekorna integracija 3D elemenata u snimke realnog sveta.
Interaction Tag – kontrola 3D objekata

Modeliranje
PolyPen – crtanje poligona i premeštanje, kloniranje, izrezivanje i spajanje tačaka i ivica 3D modela.
Bevel Deformer – uzdizanja bez razaranja koja se mogu animirati.
Skulpturiranje – brojna poboljšanja i dinamične funkcije za veću preciznost.

Rendering
Reflectance Channel – kontrola nad refleksijama i odsjajem unutar jedinstvenog novog kanala sa više slojeva za stvaranje kompleksnih površina.
Nov mehanizam renderiranja za kosu i skice – novi objedinjeni efekti mehanizma za rendering za besprekorno praćenje luka linija kose i skica. Timski server za rendering – poboljšanja uključuju i novu arhitekturu klijenta-servera.

Tehničke karakteristike i radni proces
Tehničke karakteristike i tok rada softvera Cinema 4D R16 uključuju izmenjenu biblioteku sadržaja, podršku za trenutnu verziju FBX-a i Alembica, novi gumb Solo, opaske, novi UV Peeler i mnogo više.

Dostupnost
Dostupno u prodaji od septembra 2014.

Leave a Reply