Software

Novi Microsoft softver za mala i srednja preduzeća

Novo softversko rešenje kompanije “Majkrosoft”, namenjeno malim i srednjim preduzećima, omogućava efikasno poslovanje jer objedinjuje sve poslovne procese u tim preduzećima, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije.

Prilikom predstavljanja “Majkrosoft Dinamiks NAV-Ekspres Paket” (Microsoft Dynamics NAV-Expreš Paket) rečeno je da to informaciono-komunikaciono rešenje omogućava trenutni uvid u finasije, stanje u magacinu, prodaju, marketing ili rad zaposlenih.

Predstavnik lokalne kancelarije “Majkrosofta” Nenad Aleksić istakao je da više od 80 odsto kompanija u Srbiji spada u relativno mala preduzeća, koja do sada nisu bila u mogućnosti da koriste funkcije koje koriste velike kompanije zbog duge procedure implementacije i visokih troškova.

Aleksić je naglasio da su malim preduzećima sada te funkcije na raspolaganju jer je za puštanje u rad “NAV Ekspresa” potrebno samo petnaestak radnih dana, i samim tim su značajno niži troškovi.

Oko 120 domaćih kompanija iz različitih oblasti poslovanja trenutno koristi taj softver, a među njima “Agroekonomik – moć prirode”, “Avala Ada”, Televizija B92, Beogradski sajam, “Komtrejd”, “Dilojt”, “Privredni savetnik” “Luk Oil”, Luka Beograd, fabrika kartona “Umka”, “Pakom”, “Verano Motors”, Zavod za udžbenike, dodao je on.

Aleksić je objasnio da je u pitanju lokalizovana verzija softvera, ne samo kada je reč o jeziku, već i o potpunoj usklađenosti sa domaćom zakonskom regulativom.

Prema njegovim rečima, odgovor na pitanje zašto uvoditi “NAV Ekspres” je to što on omogucahava uvid u celokupno poslovanje “na dugme”, bez zakašnjenja i gomile dokumentacije i papira.

Aleksić je ukazao da je kompanijama koje investiraju u ugradnju tog softvera, garantovano da je u pitanju sigurna i dugoročna investicija, jer je u pitanju softver koji u svakom trenutku prati rast svake kompanije.

Nije neophodno ulagati sredstva u uvođenje novih softverskih rešenja, već uz doplatu, kada dođe do proširenja poslovnih aktivnosti, preduzeća mogu dobiti softver koji može ispuniti sve njihove nove potrebe, objasnio je on.

Leave a Reply