Software

Novi projekat za M&I Systems, Co. Group u kompaniji ArcelorMittal Skopje

Novosadska kompanija za softverski inženjering i menadžment konsalting M&I Systems, Co. Group, ugovorila je novi projekat za ArcelorMittal Skopje, deo svetske grupacije ArcelorMittal sa sedištem u Luksemburgu. Reč je o implementaciji sistema poslovne inteligencije – rešenja koje će znatno unaprediti i optimizovati upravljanje zalihama, što predstavlja direktnu podršku planiranju prodaje.

„Novi posao predstavlja nastavak dugogodišnje i uspešne saradnje sa kompanijom ArcelorMittal, sa kojima radimo u tri države regiona: Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini. Veoma nam je drago što je stručnost i iskustvo našeg tima prepoznao globalni lider u oblasti rudarstva i proizvodnje čelika koji posluje u 60 zemalja sveta, gde zapošljava više od 245.000 ljudi. Najviše projekata realizovali smo upravo za ArcelorMittal Skopje, sa kojima i najduže poslujemo“, kazao jeDragoljub Prijić, direktor Global Services “M&I Systems, Co. Group.

ict

Jedna od vodećih srpskih IT kompanija do sada je u kompaniji ArcelorMittal Skopje implementirala MIS2Open ERP sistem koji je integrisan sa SAP sistemom.

Direktor Customer Service Chandan Das i IT Manager Robert Ristovski iz ArcelorMittal Skopje kazali su da su u toj kompaniji veoma zadovoljni dosadašnjim razvojem i integracijom MIS ERP rešenja sa SAP sistemom koji je implementiran na globalnom nivou.

„Za velike holdinge poput našeg, koji fabrička postrojenja ima u 20 zemalja sveta, gde godišnje proizvede više od 130 miliona tona čelika, nužno je da sistem funkcioniše besprekorno, a da svaki proces bude do detalja isplaniran, kontrolisan, analiziran, predvidljiv i merljiv. ERP rešenje MIS2Open kompanije M&I Systems, Co. Group, odgovara na sve naše lokalne  zahteve i istovremeno omogućava usklađivanje sa globalnim sistemom i jednostavnu integraciju sa stranim rešenjim. MIS2Open  kreiran je u skladu sa ArcelorMittal svetskim IT standardima bezbednosti  i funkcionalnosti baze što je od presudnog značaja kada ste u kompaniji koja posluje po strogim standardima i odgovara na zahteve tržišta širom sveta“, kazao je Robert Ristovski, IT manager kompanije u Makedoniji.

Uvek investicija, nikad trošak

Pre odluke o ulaganju u informacione sisteme u kompaniji, menadžment želi da unapredi i optimizuje postojeće resurse i ostvari maksimum iz već realizovanih investicija. Stoga je veoma važno da IT kompanije svojim klijentima obezbede proizvode, rešenja i usluge koje neće nužno zanemariti ranija ulaganja, već će iskoristiti postojeće sisteme i povezati ih sa novim aplikacijama.

„Saradnja sa ArcelorMittal je jedan od boljih primera koji potvrđuje da su platforme i specifični IT alati i rešenja M&I Systems, Co. Group izuzetno prilagodljivi promenama poslovnog okruženja, zahtevima klijenata, a sve to uz držanje koraka sa novim, naprednim tehnologijama i razvojem IT tržišta“, objašnjava Prijić.

 

M&I Systems Co. Group u kompaniji ArcelorMittal Skopje prvobitno je implementirao ERP sistem MIS/3 da bi se, usled unapređenja, prešlo na MIS2Open ERP sistem, uz uvođenje novih modula kao što su laboratorija i upravljanje barkodovima. Danas zaposleni u ArcelorMittal Skopje koriste module proizvodnja, upravljanje zalihama, HR, plate, Laboratorija, itd.

Osim M&I Systems, Co. ERP sistema u ArcelorMittal u Skoplju uspešno je završen i projekat implementacije sistema poslovne inteligencije – DW sistem izveštavanja za proizvodnju.

„Taj sistem poslovne inteligencije omogućava praćenje kretanja proizvodnje tokom dana, praćenje stanja proizvodnih linija, međuzaliha i poluproizvoda. DW omogućava sledljivost proizvodnje, praćenje aktivnosti po operacijama, stanja i  raspoloživosti poluproizvoda i gotovih proizvod, kao i stanje škarta za ceo proizvodni program. Stoga je projekat implementacije rešenja za upravljanje zalihama, koji je trenutno aktuelan, logičan nastavak naše uspešne saradnje“, zaključuje Prijić.

Leave a Reply