Software

Novi servis Microsofta – Power BI za Office 365

Danas je Microsoft objavio opštu dostupnost servisa Power BI za Office 365 – poslovnog alata u “oblaku” koji omogućava potpuno novi način rada s podacima u alatima Excel i Office 365, koje koristimo svakog dana.

Power BI (Business Intelligence) za Office 365 objedinjuje prednosti Microsoft-ovih servisa u oblaku, produktivnosti i poslovne inteligencije, koje nam sada omogućavaju da lako analiziramo i vizuelno prikažemo podatke u Excelu, prezentujemo bitne podatke na najjednostavniji način, podelimo ih sa drugima i zajedno na njima radimo, sa bilo kog uređaja pomoću Office 365 servisa.

powerbimap

Power BI za Office 365 sa Excelom omogućava poslovnim korisnicima da lako kreiraju izveštaje i istražuju podatke u Excelu, dele ih i zajedno rade na rezultatima pomoću Office 365.

Excel uključuje i moćno modeliranje podataka i mogućnosti vizualizacije koja omogućuje korisniku da lako istražuje, pregleda i kombinuje svoje podatke. Sada korisnici takođe imaju mogućnost za stvaranje sjajnih i bogatih 3D geoprostornih prikaza u Excelu.

Sa Office 365 servisom, korisnici imaju pristup “oblaku” pomoću kog dele svoje nove vizuelne prikaze i izveštaje sa svojim kolegama u realnom vremenu, i na mobilnim uređajima. U takvoj interakciji oni pomoću svojih uvek ažurnih podataka na jedan novi način imaju uvid u svoj rad, rad svog tima, pa tako i svojim radom upravljaju uspešnije.

Ključne mogućnosti u “oblaku” uključuju i:

  • Data Management Gateway koji omogućava vezu sa baznim izvorom podataka (vašim računarom) i vrši ažuriranje prema rasporedu. Poslovni korisnici tako uvek imaju najsvežije prikaze podataka, bilo da ih gledaju na desktop ili mobilnom uređaju.

  • BI sajtove, namenske radne prostore koji su optimizovani za BI projekte, te omogućavaju poslovnim korisnicima da brzo pronađu i dele podatke i izveštaje sa kolegama i sarađuju na BI rezultatima.

  • Pristup BI sajtovima i podacima bez obzira gde se korisnici nalaze – i preko mobilnih uređaja. Korisnici mogu pristupiti svojim podacima preko HTML5 pretraživača ili putem mobilne aplikacije, dostupne na Windows Store-u.

  • Upite na prilagođenom jeziku kroz pitanja i odgovore koji omogućavaju korisnicima da postavljaju pitanja vezana za svoje podatke i primaju neposredne odgovore u obliku interaktivne tabele, grafikona ili crteža.

 

Power BI za Office 365 omogućava lak početak rada za kompanije i organizacije koje već koriste Office 365. Nekoliko značajnih svetskih korisnika već je uvidelo prednosti Power BI-ja – uključujući i nama dobro poznati Revlon, kao i MediaCom, Carnegie Mellon University i drugi.

Za više informacija, pročitajte blog Kventina Klarka, potpredsednika Microsofta.

Leave a Reply