E-servisi · Software

Novi softver za Agenciju za licenciranje stečajnih upavnika

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika najavila je danas da će za oko dve nedelje početi da koristi novi sistem za procenu rizika i superviziju, koji će poboljšati efikasnost i transparentnost nadzora nad radom stečajnih upravnika.

Na predstavljaju programa, koji je trenutno u probnoj fazi, rečeno je da će nakon uvođenja tog sistema Srbija postati lider u regionu u oblasti reforme stečajnog postupka. Direktorka Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Vesna Gaćeša izjavila je da će uz pomoć novog softvera agencija usmeriti rad na aktivnosti koje pokazuju najviše rizika i brže će nadzirati rad stečajnih upravnika.

“Brže i efikasnije možemo da pratimo pritužbe na rad stečajnih upravnika, sprovodimo kvalitetniji kancelarijski i terenski nadzor i da na jednostavniji način prikupljamo tačne statističke podatke i da ih objavljujemo na transparentiji način”, rekla je Gaćeša. Kako je rekla, Agencija nadzire rad oko 400 stečajnih upravnika. Direktor misije USAID u Srbiji Džim Štajn izjavio je da je puštanje u rad ovog sistema veliki napredak za Srbiju.

Kako je rekao, šitem je rezultat saradnje Programa za reformu stečajnog postupka (BES) koji finansira USAID i Agencije za licenciranje stečajnih upravnika. (Avala)

Leave a Reply