Software

Novi Sophosov paket sigurnosnih alata

Sophos PLC Oxford - Logo am EingangSophos je u utorak objavio novi skup programskih alata za otkrivanje malicioznih programa, enkripciju diska, kontrolu pristupa mreži i zaštitu korisničkih računara od neovlašćenog pristupa.

Radi se o proizvodu Endpoint Security and Data Protection koji, pored korišćenja Sophosovih tehnologija za zaštitu računaea, koristi i metode kompanije Utimaco za enkripciju diskova. Navedenu firmu Sophos je preuzeo krajem prošle godine kako bi u svoje sigurnosne alate ugradio savremene metode enkripcije i time konkurisao rešenjima kompanija McAfee i CheckPoint.

Prema rečima voditelja marketinga Sophosa Rainera Gawlicka verzije Endpoint Security and Data Protectiona za operativne sisteme  Macintosh i Linux ne sadrže alat za enkripciju, ali ostale mogućnosti su iste.

Upravljački sistem Endpoint Security and Data Protectiona sastoji se od dve odvojene upravljačke konzole pri čemu jedna služi za upravljanje Utimacovim sistemom enkripcije, a druga za upravljanje Sophosovim alatima za detekciju i uklanjanje malicioznih programa.

Leave a Reply