Software

Novine iz Microsoft-a

Microsoft je izbacio Windows Vista Service Pack 1 RC1. To je samostalan paket sa podrškom za sve jezike na kojima je do sada Windows lokalizovan. Podržava instalaciju na sve verzije Windows Viste sa jednom od kombinacije 36 predefinisanih jezika. Ako ste već instalirali Service Pack na vašoj mašini koristeći samostalni paket, morate ga prvo deinstalirati da biste mogli da tražite update za Windows Vista SP1.

Sistem koji ce raditi na Windows Vista RTM, zahteva 3 update-a pre nego što se instalira SP1. Ove nadogradnje se trajno implementiraju u sistem. Windows Update će detektovati vašu konfiguraciju i ponuditi odgovarajuće pakete koji su neophodni i koje je moguce instalirati na vaš sistem.

Nova opcija dodata u operativni sistem Windows Vista – SP1 donosi omogućenu  podršku za hotpatching, servis koji smanjuje potrebu za restartom sistema. Radi na principu dozvoljavanja Windows komponentama da se nadograde dok su još uvek korišćene u nekom drugom aktivnom procesu. To znači da pri instalaciji, paketi za update Vista sistema neće više aktivirati restartovanje Windows-a nakon svake instalacije.

Leave a Reply