Software

Novine u programu Office Word 2013

Word svakako predstavlja najzastupljeniji program u Office paketu. Verzija 2013 sa sobom donosi dosta novina, a mi vam predstavljamo neke od najvažnijih. Za početak je važno spomenuti da se po prvi put u programu Word 2O13 nalazi podrška za rad sa PDF dokumentima. U odnosu na prethodnu verziju Office programa sada je konačno omogućeno i editovanje PDF dokumenta.

Ova verzija predstavlja i višestruki izbor različitih templejta. Umesto prazne datoteke, sada možete da birate željene templejte i da sami kreirate izgled i boje dokumenta. Poboljšane su opcije kao što su “Otvori i Sačuvaj”. Lokacije koje najčešće koristite su vam dostupne u svakom momentu. Prilikom izlaska iz dokumenta, Wordautomatski pamti lokaciju gde se dokument nalazi. Tu je i jednostavnije deljenje i slanje dokumenata na različite lokacije.

Takođe predstavljamo i Read mod, novi režim čitanja, a dostupan je i za dalju obradu, kao da se radi o klasičnomWord dokumentu. Ovo je u poslovnom okruženju jedna od najznačajnijih promena u odnosu na prethodne verzije i sjajno funkcioniše na tablet uređajima.

Unapređenje u odnosu na prethodne verzije vidljivo je i kada su u pitanju multimedijalni sadržaji. Sada je dozvoljeno da se u dokument ubace i slike ili video snimci koji se nalaze bilo gde na internetu. Postavljanje fotografija u dokumentu takođe je znatno bolje. Kontrole za pomeranje fotografija po stranici mnogo su preciznije i mnogo lakše ćete namestiti sliku tačno tamo gde želite. Više detalja pogledajte na videu koji smo pripreili za vas.

Leave a Reply