Software

Novosadski EXECOM jedan od ključnih igrača na istočno-evropskom tržištu softverskih rešenja

Novosadska softverska kompanija EXECOM koja se već dugi niz godina bavi razvojem softvera i pružanjem IT usluga klijentima u inostranstvu, dobila je još jednu potvrdu svog poslovanja.

U martovskom izdanju renomiranog magazina Evropske Unije – PPP Journal, EXECOM je predstavljen kao jedan od ključnih igrača na istočno-evropskom tržištu softverskih rešenja i IT usluga sa jedinstvenim poslovnim pristupom. U tekstu je naglašen značaj sistema koje je EXECOM razvio na polju on-line izrade lične dokumentacije i korišćenja napredne tehnologije u razvoju sistema, kao i efikasnog rešenja za agencije za zapošljavanje i ministarstva rada koje se koristi u Holandiji i Švedskoj. Značaj ovakve publikacije je izuzetan za preduzeće kao što je EXECOM: izvoznik IT usluga dugi niz godina, oko 50 stalnih i honorano zaposlenih radnika i tendencijom konstantnog rasta.

Oblasti rada u kojima je kompanija stekla višegodišnje iskustvo su automatizacija opreme i uređaja (analizatora), finansijsko-poslovna rešenja i telekomunikacije. Uz to, EXECOM je ISO 9001:2000 sertifikovana kompanija i Microsoft Gold Certified Partner.

‘Kada smo pre 14 godina počinjali sa radom, poslovna situacija iz naše perspektive nije izgledala sjajno: zemlja pod sankcijama, problemi sa vizama, nedovoljno razvijena infrastruktura. Danas, zahvaljujući neograničenoj veri u ono što radimo, EXECOM je jedan od najvećih izvoznika IT usluga iz Srbije sa predstavništvima u Holandiji i Češkoj Republici. ‘ – kaže Direktor i jedan od osnivača EXECOM-a gospodin Petar Ulić.

Vrednosti koje EXECOM izdvajaju od konkurencije ogledaju se u samoj organizaciji kompanije, efikasnom i transparentom upravljanju projektima i visoko-obučenim ljudima. Poslovna filozofija kompanije se zasniva na konceptu strategijskog partnerstva sa klijentima gde komunikacija na svim nivoima predstavlja jedan od preduslova za uspešnu saradnju: EXECOM praktikuje česte sastanke, rad u prostorijama klijenta i redovno izveštavanje o toku razvoja. Najvažnije od svega jeste da su klijenti zadovoljni kvalitetom urađenog posla i žele da nastave saradnju. Ovo su samo neki od njih: Chess ibusiness (Holandija), Vital Scientific (Holandija), Vizada (ex. France Telecom Mobile Satellite Communications) / Holandija, Care Software Solutions / Holandija, IT Peak Networks / Nemačka, Sitronics Telecom Solutions (ex. Strom Telecom) / Češka Republika. (PKS)

Leave a Reply