empriry
Software

Novosadsku firmu Empiry kupila kompanija TMNS BV iz Holandije

Od pre nekoliko dana Empiry d.o.o. softverska firma iz Novog Sada je zvanično postala deo grupacije TMNS  sa sedištem u Holandiji. Ovim je TMNS proširio svoja predstavništva koja je do sada imao u Holandiji, Švajcarskoj i Nemačkoj, sa delovanjem i u Srbiji.

empriry

TMNS je kompanija koja pruža softverske usluge iz oblasti implementacije naprednih rešenja BPM, EAI, SOA i CEP resenja. Ova rešenja zasnovana su na širokom spektru softverskih platformi kao što su TIBCO, Oracle Fusion, Software AG webMethods, Progress Sofware, AUREA Software, Java i razne druge.

Saradnje ove dve kompanije se uspešno razvijala duži niz godina kroz rad na projektima za velike klijente kao što su DU Telekom, Vodafone Egypt, Swisscom, UPC. Tokom ove saradnje došlo je do razvoja posebnog nearshore poslovnog modela koji je rezultovao sjajnim rezultatima.

Sem nastavka rada sa ovim klijentima, TMNS zeli ostaviti i dublji trag u ovom delu Evrope primarno sa dosadanjim Empiry klijentima, u prvom redu VIP Mobile (Srbija), VIP Operator (Makedonija) kao i drugim clanicama TAG (Telekom Austria Group).
Nova kompanija će nastaviti da posluje pod imenom “TMNS Empiry d.o.o.”

Imajući u vidu da je Novi Sad univerzitetski grad koji proizvodi sjajne ljudske resurse, neki od ciljeva nove kompanije su i širenje i otvaranje novih radnih mesta.

Osnivači kompanije Empiry Nenad Stefanović i Stevan Ognjenović završili su Fakultet tehničkih nauka (FTN) i pozicionirali su svoju kompaniju u Univerzitetskom gradu, što je bila konkurentska prednost prilikom odluke o preuzimanju Empiry od strane TMNS grupacije. TMNS donosi dobre običaje iz poslovanja po Evropi da je važno uspostaviti dobar odnos sa Univerzitetom. U narednom periodu se očekuje jačanje veze izmedju TMNS Empiry d.o.o. i FTN, posebno Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Leave a Reply