Internet · Software

NRadioBox 1.3 – domaći program za slušanje internet radio stanica

NRadioBox je besplatan program za slušanje Internet radija, koji je skoro stigao do svoje treće verzije zahvaljujuci velikom broju korisnika (program renutno koristi  preko 1.600 korisnika, a njihov broj se povećava svakoga dana) koji su svojim predlozima i sugestijama pomogli u razvoju ovog programa. Za razvoj ovog sjajno malog besplatnog programčića zaslužan je Ljubiša Nasković apsolvent Elektronskog fakulteta u Nišu.

Iako postoje mnogi strani programi koji se koriste za slušanje Internet radija, ovaj programčić se izdvaja velikim brojem domaćih radio stanica iz naše zemlje i okoline. Program je veliki svega 2,9 MB ali poseduje dosta korisnih opcija među kojima se ističu: mogućnost snimanja radio stanica, dodavanja novih radio stanica, promenu skinova, automatsko prikazivanje tekstova pesama i slike izvođača, gomila podržanih striming formata acc, wma, m3u i još mnogo toga.

Osnovna ideja autora bila je da program bude besplatan i što jednostavniji za korišćenje krajnjem korisniku, kako bi veoma brzo i neometano uživao u slušanju omiljene radio stanice. Program možete besplatno preuzeti sa lokacija Softpedie ili  Cneta.

Program možete preuzeti i u portable verziji koju nakon raspakivanja možete snimiti na flash drive i poneti je sa sobom bez potrebe za instalacijom.

Kako radi sama aplikacija možete videti u sledećem video zapisu:

3 thoughts on “NRadioBox 1.3 – domaći program za slušanje internet radio stanica

  1. Redakcija Post author

    Na stranici programa imate kontakt autora, pa mu predložite portovanje na Linux.

Leave a Reply