Software

NVIDIA predstavlja Parallel Nsight podršku za Visual Studio 2010

Parallel Nsight 1.5 daje poboljšane mogućnosti paralelnog proračunavanja; CUDA Toolkit Verzija 3.2 pojačava performanse sa novim i poboljšanim matematičkim bibliotekama. NVIDIA je danas produžila svoje vođstvo u GPU računarstvu predstavljanjem nove verzije svojih vodećih alata za developere: Parallel Nsight i CUDA Toolkit.

Parallel Nsight je jedinstveno integrisano okruženje za developere, namenjeno kreiranju GPU ubrzanih aplikacija za desktop i superračunarske platforme. Parallel Nsight verzija 1.5 uključuje podršku za Microsoft Visual Studio 2010, Tesla Compute Cluster (TCC) debugging, poboljšani CUDA Toolkit verzija 3.2, punu podršku za skoro predstavljeni NVIDIA Fermi GPU visokih performansi i druge napredne mogućnosti za korekciju grešaka i analizu. Novi CUDA Toolkit 3.2 sadrži dve nove matematičke biblioteke, značajna poboljšanja performansi i podršku za nove 6GB Tesla i Quadro proizvode.

Parallel Nsight 1.5 standardno izdanje biće besplatno i dostupno od 22 septembra. Izdanje namenjeno profesionalcima koje uključuje sva standardna izdanja plus dodatne mogućnosti, kao što je analiza funkcija sistema, takođe će biti dostupno. Za više informacija o Parallel Nsight 1.5 molimo vas posetite: www.nvidia.com/ParallelNsight.

CUDA Toolkit uključuje sve alate, biblioteke i dokumentaciju koja je potrebna developerima da naprave CUDA C/C++ aplikacije i predstavlja osnov za dosta drugih GPU kompjuterizovanih rešenja. Kako bi obezbedila do 300% brže FFT i BLAS performanse u poređenju sa prethodnim izdanjem, novi CUDA Toolkit 3.2 uključuje nove biblioteke za retke matrične multiplikatore, generatore slučajnih brojeva, H.264 kodiranje/dekodiranje i nove funkcije klaster menadžmenta.

CUDA i Parallel Nsight na GTC-u

Sa više od 280 časova sesija posvećenim GPU, šest sesija o Parallel Nsight-u i više od 25 sesija o CUDA C/C++ razvoju , NVIDIA GPU Technology Conference (GTC) će obezbediti bogatstvo novih informacija namenjenih razvoju i dostignućima. Eksperti iz kompanija NVIDIA i Microsoft organizovaće treninge i edukacione sesije za Parallel Nsight, Visual Studio 2010, Windows HPC Server 2008 i CUDA C/C++ razvoj u Parallel Nsight loži od strane Microsofta ( 20-23 septembar, 10h – 20h). Za više informacija o loži i GTC posetite www.nvidia.com/gtc.

Leave a Reply