Software

NVIDIA ubrzava aplikacije Fermi optimizovanim endžinima za akceleraciju

NVIDIA  je danas predstavila nove verzije svojih endžina za ubrzavanje aplikacija (AXE), optimizovanih za najnovije Quadro® grafičke procesore (GPU-ove) bazirane na novoj NVIDIA® Fermi arhitekturi, lansirane danas.

Ove najnovije verzije, dizajnirane za profesionalne developere uključuju: NVIDIA SceniX 6, NVIDIA Cg Tooklit 3, i NVIDIA OptiX 2. Takođe danas je prikazan i iray rendering alat kompanije mental images koja je u potpunosti u vlasništvu kompanije NVIDIA. Alat je prikazan u radu na komercijalnim aplikacijama i novim cloud baziranim GPU rendering rešenjima.

“Ovi novi endžini omogućavaju novim aplikacijama da dođu do tržišta dosta brže nego pre”, izjavio je Jeff Brown, generalni menadžer profesionalnih rešenja kompanije NVIDIA. “Oni otvaraju vrata novoj generaciji softvera koji kombinuje naprednu vizualizaciju sa računarstvom visokih perfomansi i simulacija”.

NVIDIA ubrzava razvoj

SceniX 6, Cg Toolkit 3, OptiX 2 technology, i iray rendering rešenja od mental images nude developerima aplikacija veliki broj novih mogućnosti i prednosti koji oni mogu ponuditi krajnjim korisnicima koji se bave medicnom, dizajnom automobila, arhitekturom i energetikom. Nove mogućnosti i prednosti uključuju:

NVIDIA SceniX 6

§  Nova Bezier Patch geometrijska klasa, koristeći Cg tesalacione programe za najfinije površine na NVIDIA Fermi klasi GPU-ova.

§  OptiX 2 podrška za brži, interaktivniji ray tracing.

§  Nastavak poboljšanja u sveukupnim perfomansama.

§  Buduća podrška za iray kompanije mental images.

NVIDIA Cg Toolkit 3

§  Novi tesalacioni programi koji dozvoljavaju  da raseljene i proceduralne površine dinamički adaptiraju svoju tesalaciju u realnom vremenu na najnovijim NVIDIA Fermi GPU-ovima.

§  OpenGL 4 i DirectX 11 nivo programabilnosti za najnovije cross platform efekte.

NVIDIA OptiX 2

§  Optimizacije za nove NVIDIA Fermi GPU-ove koji isporučuju do 4X veće perfomanse u odnosu na prethodnu generaciju (GT200) i više od 10X u odnosu na G92.

§  Podrška za sve GPU-ove koji podržavaju NVIDIA CUDA™ arhitekturu (G92 ili noviji) na Windows, Linux i Mac OSX sistemima.

§  Direct3D i brzu interoperabilnost u Direct3D i OpenGL

iray iz kompanije mental images

§  Fizički tačan i potpuno deterministički rendering.

§  Odlično skaliranje između različitih NVIDIA Fermi klasa GPU-ova na istom računaru.

§  Distributivni rendering zbog efikasnosti pri radu sa više Quadro i Tesla™ GPU-ova na mreži.

Razvojna zajednica sa entuzijazmom očekuje nove endžine

“Saznali smo da su naši kupci jako zadovoljni kako GPU akceleracija unapređuje rendering, dok NVIDIA endžini pokreću naš razvojni process kako bi isporučili nova Liughtwork rešenja”, izjavio je Dave Hutchinson, direktor proizvoda u kompaniji Lightwork Design Limited. “Shvatili smo da je OptiX ray tracing endžin veoma lak za implementaciju in a kraju smo uvideli impresivna ubrzanja u odnosu na tradicionalne CPU implementacije”.

“SceniX je postao osnova za naš vodeći Delta Gen proizvod od početka”, izjavio je Ludwig Fuchs, CEO kompanije Real Time Technologies Inc. „Svaka verzija SceniX-a nam je omogućila da brzo ponudimo važna unapređenja i bolje perfomanse našim kupcima u auto industriji, i primetili smo da je verzija 6 još brža“.

„iray je omogućio da lako dodamo rendering rešenja našem novom Bunkspeed SHOT softveru, čineći ga tako jedinstvenim po pitanju fotorealizma i brzine”, izjavio je Philip Lunn, CEO kompanije Bunkspeed. “Jedinstveni novi Quadro GPU-ovi, u kombinaciji sa Bunkspeed SHOT softverom će revolucionirati kreativni proces za naše kupce u dizajnu i advertajzingu”.

Dostupnost

NVIDIA endžini za akceleraciju aplikacija su dostupni developerima za download. OptiX, SceniX i Cg Toolkit su besplatni za preuzimanje i korišćenje. Za više informacija molimo posetite: http://www.nvidia.com/object/application_acceleration_engines.html. iray se licencira od kompanije mental images za komercijalnu upotrebu. Za više informacija posetite: http://www.mentalimages.com/products/iray.html.

Leave a Reply