Software

Od 8. aprila 2014. podrška i ispravke za Windows XP više neće biti dostupne!

Microsoft je obezbeđivao podršku za Windows XP u proteklih 12 godina. Sada je došao trenutak da, zajedno sa svojim partnerima za hardver i softver, svoje resurse usmerimo na novije tehnologije kako bismo i dalje mogli da pružamo sjajne novine u korisničkom iskustvu.

Zbog toga nakon 8. aprila 2014. tehnička podrška za Windows XP više neće biti dostupna, kao ni automatske ispravke koje štite vaš računar. Microsoft će istog datuma ukinuti i preuzimanje programa Microsoft Security Essentials za Windows XP. (Ako već imate instaliran program Microsoft Security Essentials, i dalje ćete tokom ograničenog perioda dobijati ispravke antimalver definicija, ali to ne znači da će vaš računar biti bezbedan jer Microsoft više neće obezbeđivati bezbednosne ispravke koje štite računar.)

Windows-XP

Ako nastavite da koristite Windows XP nakon prestanka podrške, računar će i dalje raditi, ali može postati manje otporan na bezbednosne rizike i viruse. Osim toga, pošto sve veći broj proizvođača nastavlja da optimizuje svoje proizvode za novije verzije operativnog sistema Windows, možete da očekujete da će sve manje aplikacija i uređaja raditi u operativnom sistemu Windows XP.

Šta znači ako moja verzija operativnog sistema Windows više nije podržana?

Koju verziju operativnog sistema Windows koristim?

Kako da i dalje budem zaštićen?

Da biste i dalje bili zaštićeni i kada se podrška završi, imate dve mogućnosti:

Nadogradnja trenutnog računara

Veoma mali broj starijih računara će moći da pokrene Windows 8.1, što je i najnovija verzija operativnog sistema Windows. Preporučujemo vam da preuzmete i pokrenete program “Pomoćnik za nadogradnju na Windows” da biste proverili da li vaš računar ispunjava sistemske zahteve za Windows 8.1, a zatim pratite korake u okviru uputstva da biste nadogradili računar ukoliko je to moguće. Da biste dobili dodatne informacije, pročitajte odgovore na najčešća pitanja.

Leave a Reply