Događaji · Software

Održan Eset NOD32 praktikum za korisnike

U utorak 28. septembra beogradska firma Extreme je organizovala još jedan godišnji skup za korisnike Eset softvera pod nazivom Eset NOD32 praktikum za korisnike. Kako i naziv skupa govori, cilj ovog okupljanja je bio da se predstavi praktična primena najnovijih verzija Esetovih proizvoda.

Tim predavača su činili stručnjaci iz firme Extreme – Bojan Miljković, Dušan Đokić i Aleksandar Dimić, a posetiocima se obratio i Robert Trivunčević iz firme Nort d.o.o., distributera Eset proizvoda za Adriatik regiju. Na skupu su prikazana unapređenja Eset Remote Administratora razvijena s ciljem da dodatno olakšaju upravljanje klijentima u mreži. Po prvi put je prikazana nova NOD32 zaštita za Exchange Server kao i Eset Mobile Security.

Takođe, prikazan je i kraći presek trendova u AV industriji sa posebnim osvrtom na Mebroot rootkit. Osim ovog praktičnog dela, predstavljeni su i planovi i strategije kompanije Eset za naredni period – način na koji stručnjaci vide budućnost borbe protiv malware-a.
Prezentacije sa skupa Eset NOD32 praktikum za korisnike možete preuzeti na sledećim linkovima:

Aleksandar Dimić – “Eset Mail Security for Microsoft Exchange v 4

Aleksandar Dimić – “Eset Mobile Security

Bojan Miljković – “Kratka analiza trendova u AV industriji, crni i beli šeširi” i “Pogled ispod haube uspešnog malvera – Mebroot”

Leave a Reply