Software

Održan godišnji skup Microsoft partnera iz Srbije

Na već tradicionalnom godišnjem okupljanju, kompanija Microsoft je i ove godine, u četvrtak 11. septembra, priredila skup za svoje partnere iz Srbije.

Ovaj događaj je bio prilika za sve partnere da se upoznaju sa najznačajnijim temama iz ove softverske kompanije neophodnim za njihov rad.  Tako su prisutni mogli da razgovaraju o ulozi i značaju koje partneri imaju u implementaciji Microsoft rešenja, o novinama na polju softvera koje proizvodi ova kompanija, ali i hardvera. Jedna od tema ovog skupa bila je i podrška partnerima u prodajnim aktivnostima.

Miljana Jovičić, Microsoft Small Medium Solutions and Partners direktor je tim povodom rekla da je ovaj skup organizovan sa ciljem da se sa jedne strane podele rezultati iz prethodne fiskalne godine koja se završila 30. juna 2014., a osim toga da se partneri upoznaju sa trendovima i mogućnostima za rast biznisa u fiskalnoj godini koja je upravo počela. Ona je zatim dodala: „Ovo je lepa prilika da se prepoznaju i nagrade partneri koji su dali najveći doprinos u promociji Microsoft proizvoda i razvoju rešenja na Microsoft platformi.”

Kao što je to već poznato, titulu najboljeg partnera kompanije Microsoft, na području Srbije, tokom prethodne fiskalne godine, ponela je kompanija „Extreme“. Nagrada im je pripala pre svega zbog uspešne implementacije Office 365 servisa.

Microsoft je na Partnerskom skupu dodelio nagrade i drugim lokalnim partnerima, pa su osim kompanije Extreme doo, nagrade dobili i „Positive“, „SAGA“, „E-smart Systems“, „Gigatron“, kao i „Benchmark“ za najveći broj objava o Microsoft proizvodima i rešenjima, te nezavisni IT ekspert Pavle Peković.

Povodom dobijanja ovog priznanja, Alan Albulj, direktor kompanije „Extreme“, rekao je: „Ova nagrada nam mnogo znači, jer potvrđuje da smo napravili dobre poteze i da je pravac razvoja naše firme u skladu sa onim što Microsoft vidi kao budućnost u softverskoj industriji. Pored toga, ovu nagradu doživljavamo i kao priznanje za našu veliku posvećenost uspešnoj saradnji sa Microsoftom koja traje već više od 12 godina.“

„Extreme“ je osnovan 1996. godine i od samog početka se bavi softverom. U ovoj kompaniji uspešno pomažu klijentima u svakom od koraka koje nabavka softvera podrazumeva: analizi sadašnjih i budućih potreba preduzeća, proceni isplativosti investicije, obuci korisnika, održavanju softverskih licenci i tehničkoj podršci. Njihov marljiv rad su prepoznale neke od najvećih svetskih softverskih kompanija, pa su oni danas: Microsoft Gold Volume Licensing Partner, Microsoft Gold Collaboration and Content Partner, Microsoft Silver Customer Relationship Management Partner, Microsoft Silver Software Asset Management Partner, partner za Gold Software Asset Managment kompetencijom, ali i partneri još mnogih drugih softverskih kompanija.

Leave a Reply