Software

Održan prvi stručni seminar o antivirusim

Preduzeće Singi Inženjering d.o.o. koje je već 10 godina prisutno na domaćem tržištu, bavi se poslovima zaštite podataka, a posebno zaštitom od računarskih virusa i drugih vrsta zlonamernih programa. S obzirom na činjenicu da se broj novih virusa koji se svakog dana javljaju na Internetu ne smanjuje, već naprotiv drastično uvećava, pored pružanja komercijalnih usluga korisnicima, Singi vrši i edukacijz. Zato su  za potrebe domaćih informatičkih stručnjaka organizovali besplatni seminar isključivo posvećen ovoj tematici.

Seminar ove vrste se po prvi put organizuje u Srbiji i na njemu će biti obrađene najznačajnije teme iz oblasti računarskih virusa, pre svega tehnike koje zlonamerni hakeri koriste za pravljenje ovih programa, ali i načini njihove detekcije. Vodeći eksperti su po prvi put demonstirati postupke virus-analitike i forenzike, odnosno otkrivanja i neutralizacije „živih“, aktivnih virusa.

Pored stručnjaka Singi Inženjeringa, predavanja na seminaru su održala i dvojica gostiju, predstavnika čuvene Kaspersky laboratorije iz Moskve.

Leave a Reply