Software

Održan seminar na temu: ”Efikasna evidencija radnog vremena i kontrola pristupa’

Na pitanje da li je kompanijama potrebna evidencija radnog vremena i kontrola pristupa, i koje su prednosti i uštede, poslodavci su dobili odgovor u okviru poslovno – stručnog skupa, koji je održan u četvrtak, 5. maja 2011. godine, u Komori Beograda, na temu ”EFIKASNA EVIDENCIJA RADNOG VREMENA I KONTROLA PRISTUPA”.

Skup je organizovan od strane Privredne komora Beograda – Udruženja informatičke delatnosti, Zajednice preduzetnika i Udruženja poslodavaca Srbije ”Poslodavac”, a u saradnji sa kompanijom ”Špica Centar”. Skup je okupio generalne menadžere, menadžere finansija, ljudskih resursa i obezbeđenja, kao i sve one koji su na neposredan ili posredan način uključeni u planiranje ljudskih resursa, obračun zarada ili u funkciju bezbednosti.

”Savremeni načini poslovanja zahtevaju najveću moguću meru otvorenosti i mobilnosti zaposlenih u poslovnom okruženju i komunikaciji, ali to ne sme da utiče na bezbednost radnog prostora i poslovnog okruženja kompanije”, istakli su organizatori skupa.

”Uprkos pažljivom planiranju i raspoređivanju zaposlenih, nemoguće je izbeći vanredne događaje, posebne intervencije i razloge za odsutnost. Po pravilu, svaki takav događaj predstavlja izuzetak u okviru redovnog radnog procesa i zahteva odobrenje od strane nadređene osobe. Obično to znači i neophodnu papirologiju, kašnjenje pri unosu podataka, što za posledicu ima neažurnost podataka i evidencija, i predstavlja mogući izvor grešaka. Naravno, postoje softverska rešenja koja nude kvalitetna rešenja. Ova softverska rešenja koriste se u svim poslovnim sferama: od finansija, državnih institucija, maloprodaje, ugostiteljstva, energetike, do građevinarstva i zdravstva, jednostavno svuda”, istakao je sekretar Udruženja informatičke delatnosti, Dušan Rakić.

Prezentaciju o novim softverskim rešenjima za efikasniju evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa, održao je Darko Korać, generalni direktor kompanije ”Špica Centar”. U delu o primerima dobre prakse, svoja iskustva u primeni rešenja Time&Space, izneo je Vladimir Pirc, u ime ”Komercijalne banke” a.d.

Leave a Reply