Software

Održan seminar o novim Kaspersky Lab proizvodima

Kompanije Kaspersky Lab i Singi inženjering, održale su 24. novembra seminar o novim korporativnim rešenjima za zaštitu računara i informacionih sistema. Tom prilikom bilo je reči o programima Kaspersky Endpoint Security 8 i Kaspersky Security Center 9, rešenjima napravljenim tako da kompanijama omoguće da se izbore s postojećim i novim, nepoznatim pretnjama.

Nakon otvaranja seminara, uvodno predavanje održao je Stefan Tanase, viši bezbednosni istraživač u Kaspersky Lab globalnom timu za istraživanje i analizu. On je prisutnima predstavio pregled trenutnog stanja u oblasti zaštite računara i informacionih sistema, a istakao je da se svake sekunde pojavi jedan nov kompjuterski virus.

Potom je Alexey Denisyuk, inženjer prodaje u Kaspersky Lab Eastern Europe, održao dve prezentacije. Najpre je predstavio ključne karakteristike novih proizvoda, a posebnu pažnju je posvetio Kaspersky Security Network segmentu, računarskom oblaku koji pruža podržu u zaštiti korporativne IT infrastrukture.

U svojoj drugoj prezentaciji, Deinsyuk je predstavio end point zaštitu primenom KES8 i KSC9 rešenja. Posebnu pažnju je posvetio kontroli aplikacija, otkrivanju ranjivosti sistema, kontroli uređaja preko kojih podaci ulaze i izlaze iz sistema, kao i kontroli internet saobraćaja. Potom je održana demonstracija rada novih rešenja, koju su održali Srđan Radosavljević i Željko Nikolić iz kompanije Singi inženjering.

Za kraj seminara, Stefan Tanase je održao prezentaciju o aktuelnoj temi izazvanoj pojavom Wikileaksa. On je prisutnima objasnio kako da se izbore sa targetiranim napadima, da bi izbegli da njihovi poverljivi podaci ne postanu javno dostupni.

Leave a Reply