Software

Održana NOD32 4.0 prezentacija

U četvrtak 14. maja, u Bitef teatru, u organizaciji firme Extreme održana je Eset NOD32 prezentacija pod nazivom Savremene metode za borbu protiv malicioznog softvera, a cilj održavanja ove prezentacije bio je upoznavanje korisnika sa karakteristikama najnovije verzije ovog čuvenog antivirusa, kako bi se na najbolji način zaštitili od modernih pretnji.

Pored ključnih novosti i poboljšanja u poslednjoj verziji, predstavljena je i njihova praktična primena u svakodnevnom radu, kako za Eset NOD32 antivirus, tako i za Eset Smart Security i Eset Remote Administrator.

Kao gostujući prezenter g. Robert Trivunčević, iz firme Nort koja je ekskluzivni distributer Eset softvera za Adriatic regiju, predstavio je strategiju inteligentne zaštite kompanije Eset koja se bazira na proaktivnoj zaštiti, preciznoj detekciji, brzom skeniranju i minimalnom opterećenju sistema. U završnoj prezenteciji predstavljena i anatomija same pretnje kroz Conficker analizu pri čemu je poseban akcenat stavljen na ažuriranje operativnog sistema i aplikacija kao važan aspekt zaštite.

Kao i uvek, prezentacija je završena izvlačenjem nagrada- ovoga puta su to bile licence za Eset Smart Security, a nakon toga i druženjem u  prijatnom ambijentu Bitef Art Cafe-a.

Prezentacije sa ovog skupa možete preuzeti na sledećim linkovima:

ESET- Strategija inteligentne zaštite – Robert Trivunčević (Nort)
Eset NOD32 4.0 i ESS 4.0- Ključna unapređenja i noviteti – Dušan Đokić (Extreme)
Anatomija moderne pretnje- Conficker analiza – Bojan Miljković (Extreme)

Leave a Reply