Događaji · Software

Održana prezentacija CorelDRAW Graphics Suite X5

U utorak 30. marta održana je prezentacija nove verzije čuvenog softverskog paketa za grafičku obradu – CorelDRAW Graphics Suite X5, u organizaciji firmi HSMinformatika i Extreme.

Prezentacija je napravljena sa idejom da se publici, koju su sačinjavali uglavnom poslovni korisnici, predstave osnovna unapređenja koja nova verzija donosi, kao i da se prikažu neki praktični primeri koje posetioci mogu primeniti u svom svakodnevnom radu.

Najznačajnije inovacije kompanije Corel, kada je u pitanju CorelDRAW Graphics Suite X5 prisutnima je, na ved prepoznatljiv način, predstavio dugogodišnji Corel prezenter – Dejan Rogan iz firme HSMinformatika. Među najvedim zanimljivostima izdvojena je potpuno nova funkcija Corel® CONNECT, koja zahvaljujudi sinhronizovanosti s Corel® PHOTO-PAINT-om™ i CorelDRAW-om® omogudava znatno jednostavniju organizaciju sadržaja.

Osim ovoga, CorelDRAW Graphics Suite X5 omogudava i povedanje preciznosti kroz poboljšane alate za crtanje, kreiranje dijagrama i tekstova i alate za kreiranje krivulja poput novog B-Spline-a ili unapređenog PowerTRACE-a. Predstavljen je i redizajnirani sistem boja koji pruža potpunu konzistentnost na različitim medijima, uz podršku za najnovije PANTONE® kataloge boja.

Kompanija Corel je, ved tradicionalno, u CorelDRAW Graphics Suite X5 paket uključila i edukativni materijal i savete stručnjaka, koji omogudavaju jednostavno upoznavanje sa funkcijama, a tu je i veliki broj templejtova, fontova i drugog digitalnog sadržaja.

Leave a Reply