Internet · Software

On-line sistem “Super Bibliotekar”

Predmet pažnje učesnika VII Medjunarodne naučne konferencije „Elektronska biblioteka“ je elektronska biblioteka u najširem smislu. Osnovna ideja organizatora jeste da podsticanjem razgovora, doprinese bržem i uspešnijem razvoju bibliotekarstva, kao i njegovom većem pozitivnom uticaju na naučni, nastavni i kulturni rad u Srbiji.

Pored velikog broja uglednih gostiju koji će izlagati na konferenciji, domaća softverska kompanija Gowi d.o.o. (www.gowi.rs) , kao prijatelj Bibliotekarskog društva Srbije, prezentovaće on-line sistem koji nudi mogućnost inovativnog i dinamičnijeg rada biblioteka.

On line Bibliotekar je lak za korišćenje i namenjen je svima koji žele da osavremene način rada u svojim bibliotekama i postave sistem koji će raditi za njih. Bibliotekar omogućava unos novih knjiga i pretragu postojećih, registraciju novih članova, izdavanje i vraćanje knjiga. Ovaj jedinstven sistem za razliku od drugih omogućava i on line pretragu knjiga, automatsko slanje opomena neazurnim članovima, kao i davanje komentara o pročitanim delima što omogućava čitaocima da se opredele za neko delo, a bibliotekarima mogućnost uvida u profil čitalaca.

Bibliotekari takodje imaju mogućnost pregleda izveštaja čime im je omogućeno praćenje razlicitih trendova kao što su liste najtraženijih knjiga ili podaci o ažurnosti u vraćanju pozajmljenih knjiga.

Svojim prisustvom na engleskom tržistu kompanija Gowi je stekla višegodisnje iskustvo radeći na aplikacijama za školstvo i ima nameru da svoje znanje prenese u Srbiju u cilju unapredjenja našeg školskog sistema.

Prezentacija softvera Bibliotekar ce se odrzati u Sali Heroja Filoloskog fakulteta u petak 26.09. od 17:30 do 19:00 u okviru VII Medjunarodne naučne konferencije „Elektronska biblioteka“ od 25.-27. septembra.

Leave a Reply