Software

OPEN BIM – Nova (stara) tehnologija projektovanja u građevinarstvu

RPK NS i hiCAD, Novi Sad organizuju prezentaciju OPEN BIM – Nova (stara) tehnologija projektovanja u građevinarstvu četvrtak, 17. oktobar 2013. godine u 12,00 sati u RPK Novi Sad, ul. Narodnog fronta 10

Program:
1. ArchiCAD i novosti u ArchiCAD 17 – Gordana Radonić, dia i Žolt Ivanovič, dia
Primena :
– EcoDesigner – Žolt Ivanovič, dia
– BIMx – Gordana Radonić, dia
2. Novosti u Artlantis 5 – Gordana Radonić, dia

hiCAD d.o.o. (www.hicad.rs) se bavi distribucijom softvera u oblastima: arhitekture, građevine i mašinstva, obukom korisnika, izdavačkom delatnošću, uvođenjem i izradom softvera i softverskih komponenti, od 1995. godine. Promoviše savremene softverske tehnologije u projektovanju koje omogućuju izradu projektne dokumentacije, predmer, interaktivnu prezentaciju projekata i visok stepen kompatibilnosti sa drugim projektantskim softverima. Odlikuju se efikasnošću u sprovođenju BIM principa, Building Information Modeling (informacijsko modelovanje objekata).

BIM je naslednik CAD tehnologije i baziran je na ArchiCAD konceptu Virtuelne građevine (od 1998), podržavajući BuildingSMART tehnologiju. hiCAD deluje na prostorima Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije i ekskluzivni je distributer više softverskih paketa u tim zemljama. Promovišući kompatibilnost softverskih rešenja, jednostavnost njihovog korišćenja i OPEN BIM koncept, u ponudi hiCAD-a su izabrana takva softverska rešenja koja zadovoljavaju navedene kriterijume:
– ArchiCAD (Graphisoft, Mađarska, www.graphisoft.com) – arhitektura
– AxisVM (Inter-CAD, Mađarska, www.axisvm.eu) – proračun građevinskih konstrukcija
– DDS-CAD MEP (DDS-CAD, Norveška, www.dds-cad.net) – projektovanje i proračun instalacija
– Artlantis (Abvent, Francuska, www.abvent.com) – rendering i animacija
i mnogi dodaci i softverske dopune pomenutim paketima.

Leave a Reply