Software

OpenOffice.org 3.3 beta izdanje

OpenOffice.org zajednica sa zadovoljstvom objavljuje dostupnost beta probnog izdanja buduće verzije kancelarijskog paketa OpenOffice.org 3.3. Beta izdanje je dostupno svim korisnicima za besplatno preuzimanje sa Interneta na engleskom jeziku uz jezičke pakete za još 62 jezika uključujući srpsku ćiriličnu i latiničnu lokalizaciju.

Lokalizaciju najpopularnijeg slobodnog kancelarijskog paketa OpenOffice.org na srpski jezik realizuje zajednica OpenOffice.org projekta u Srbiji u saradnji sa Matematičkim fakultetom u Beogradu i uz podršku Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije.

Probno beta izdanje namenjeno je svim radoznalim postojećim i budućim korisnicima koji žele da isprobaju nove mogućnosti i unapređenja koje će biti objavljeni u budućem stabilnom izdanju OpenOffice.org 3.3.

Koristeći probno izdanje korisnici mogu da doprinesu projektu i prijave greške ili nedostatke preko sajta (engl.) ili na srpskom e-poštom na adresu [email protected] Velikim korisnicima se preporučuje da isprobaju standardne funkcije paketa koje koriste i prijave ukoliko uoče greške koje nisu bile prisutne u prethodnim izdanjima. Zajedničkim doprinosom učinićemo da kancelarijski paket OpenOffice.org bude bolji i kvalitetniji.

Lista značajnih novina za testiranje dostupna je na Viki stranici. Ističemo novi sistem i prozorče za izbor i podešavanje štampe, lakši rad sa slajdovima i sadržajem u prezentacijama i podršku za ćirilična imena u sertifikatima za elektronski potpis i elektronski potpisanim dokumentima.

OpenOffice.org zajednica poziva sve zainteresovane za budućnost kancelarijskog softvera u svetu otvorenih standarda da nam se pridruže na godišnjem okupljanju. OpenOffice.org konferencija održaće se u Budimpešti od 31. avgusta do 3. septembra 2010. godine. Više informacija potražite na sajtu:http://www.ooocon.org

Leave a Reply