Razvoj aplikacija · Software

Openoffice.org – Poboljšajte dokumentaciju za programere i zaradite

Dok još uvek traje prijavljivanje za OpenOffice.org plaćenu letnju praksu za studente programere, OpenOffice.org zajednica nastavlja da nudi nove šanse da doprinesete najpopularnijem slobodnom kancelarijskom paketu OpenOffice.org i pri tome zaradite. Pomozite da se poboljša dokumentaciju za programere. Javite se, preuzmite i uradite opisani zadatak i zaradite od 100 do 500 evra kroz novi OpenOffice.org Documentation Bounties program.

Želja organizatora je da se pomogne novim programerima da lakše da koristite OpenOffice.org u svojim slobodnim i vlasničkim programima i stvore nove proizvode, da povežu svoje programe sa paketom OpenOffice.org kao i da se omogući početnicima da započnu da razvijaju sam paket OpenOffice.org i priključe se zajednici programera otvorenog koda.

OpenOffice.org Documentation Bounties program pokrenut je da bi se popunila neophodna praznina u programerskoj dokumentaciji. Učestvujući u programu priključićete se timu iskusnih OpenOffice.org programera koji stvaraju softver za milione korisnika širom sveta.

Programski kod paketa OpenOffice.org je otvoren sa dozvolom da se proučava, menja i tako izmenjen objavljuje dalje. Glavni sponzor projekta je korporacija Oracle, a na projektu sarađuju i kompanije Novell, RedFlag, IBM, RedHat, Google i šira zajednica. Organizator OpenOffice.org Documentation Bounties programa je Savet OpenOffice.org zajednice (OpenOffice.org Community Council) u saradnji sa projektom dokumentacije (OpenOffice.org Documentation Project).

Zadaci uključuju prikupljanje i sređivanje već objavljene dokumentacije na OpenOffice.org sajtu i vikiju i izradu potpuno nove dokumentacije i vodiča za programere. Predložene ideje sa njihovom dostupnošću možete da pogledate na viki stranici programa, a ako ste već ranije koristili programersku dokumentaciju i uočili novi nedostatak nove ideje možete da predložite preko dopisne liste.

Leave a Reply