Software

Oracle Akademija nudi Java trening za preko 110 nastavnika širom Evrope

Nova trening inicijativa i u Crnoj Gori, od koje će beneficirati studenti univerzitetskog nivoa; Promoviše razvoj visoko-kvalifikovane IT radne snage

Više od 110 nastavnog osoblja iz 6 zemalja širom Evrope, učestvovaće u novom unapređenom trening programu, fokusiranom na Java programiranje, a kao deo kontinuirane posvećenosti Oracle Akademije da priprema studente za karijere 21. veka. Nastavno osoblje koje bi učestvovalo trenutno predaje na Naprednom Programu Kompjuterskih Nauka Oracle Akademije, koji studentima obezbeđuje vitalne biznis i tehnološke veštine za kojima postoji potražnja u globalnoj ekonomiji.

Edukatori koji će učestvovati u treninigu dobiće priliku da steknu nove tehnološke veštine koristeći Javu, jedan od vrhunskih programskih jezika širom sveta, sa preko 9 miliona razvojnih programera, i da na taj način uvećaju kvalitet svog nastavnog programa. Dodatno, učesnici koji uspješno završe trening imaće mogućnost da steknu Oracle sertifikat.

Treninzi će se održavati tokom maja i juna u Nemačkoj, Crnoj Gori, Poljskoj, Rumuniji, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji.

Ovi treninzi će pomoći u promovisanju razvoja visoko-kvalifikovane IT radne snage koja će odgovoriti na potrebe lokalne industrije, kao i podržati rast Oracle Akademije u regionu. Oracle Akademija doseže preko 1,5 milion studenata u 95 zemalja. U Evropi, na Bliskom Istoku, i u Africi (EMEA region) Oracle Akademija podržava 2.900 edukativnih institucija i 612.600 studenata u 60 zemalja.

Oracle Akademija je nedavno objavila svoj novi Java kurikulum da pomogne buđenje i produbljenje interesovanja studenata za kompjuterske nauke, kao i da pomogne studentima da razviju industrijski relevantne veštine u 21. veku.

Leave a Reply