Categories
Software

Oracle Business Intelligence 11g – veliki korak napred za Oracle

Business Intelligence 11g, nova Oracleova platforma, za neke je stručnjake već sad prekretnica u poslovanju, a svakako predstavlja jedan od glavnih aduta kompanije u njenom osvajanju vodeće pozicije na BI tržištu.

OBI 11g platforma omogućava administratorima sistema da upravljaju i nadgledaju celokupni BI ssitem na način na koji je to dosad bilo moguće samo za IT procese. Oracle je ovom platformom – koja u osnovi koristi unapređene Siebelove analitičke alate – uspeo da uhvatiti korak sa konkurencijom, te neki stručnjaci čak smatraju da je OBI 11g najelegantnije i najbolje integrisano rešenje na tržištu.

Razlog tome svakako treba tražiti i u činjenici da OBI 11g uključuje Common Enterprise Information Model, koji omogućava generisanje upita prema celom nizu izvora podataka uključujući relacione, OLAP i XML formate, te izveštavanje na zajedničkoj tehnološkoj platformi.

Nova platforma poboljšala je i interaktivnost i intuitivnost korišćenja BI Internet aplikacija, mobilni BI, te jednostavnije upravljanje analitičkim alatima. “Oracle BI 11g pruža celokupan spektar mogućnosti te ga je lako uklopiti u potrebe raznih poslovnih odelenja. Uz to pruža dosad neviđene mogućnosti i skalabilnost što ga čini idealnim i za najzahtevnije poslovne zadatke“, izjavio je Paul Rodwick, potpredsednik u Oraclu.