Software

OSA nagradila najbolje mlade mašince

Kompanija OSA, generalni distributer Autodesk softvera na teritoriji Srbije i Adriatik regiona OSA, podržala Republičko takmičenje srednjih mašinskih škola u Srbiji i nagradila prvoplasiranog učesnika

Kompanija OSA Računarski Inženjering, dodelila je nagradu Milanu Gligorijeviću, najuspešnijem učesniku Republičkog takmičenja mašinskih škola Srbije u okviru zadatka Modeliranje 3D mašinskih elemenata i sklopova koji su u svom radu koristili Autodesk Inventor softver. Prvoplasirani učesnik nagrađen je tablet računarom i Autodesk aplikacijаma za ovu platformu.

OSA-nagradila-najbolje-mlade-masince

Od ukupno 30 učesnika koji su rešavali zadatak Modeliranje 3D mašinskih elemenata i sklopova, dva prvoplasirana takmičara koristili su Autodesk Inventor. Kako bi uspešno rešili kompleksan takmičarski zadatak kreiranja 3D modela stare kubure, Milan Gligorijević iz Mašinsko-elektrotehničke škole Bor i Marko Mitić iz TŠ “Rade Metalac” iskoristili su sve prednosti Autodesk Inventor softvera za 3D modeliranje. Da je Autodesk softver prvi izbor i za 2D skiciranje i crtanje, pokazuje i podatak da je u okviru druge kategorije na ovogodišnjem republičkom takmičenju mašinskih škola većina takmičara koristila AutoCAD softver kako bi odgovorili na postavljene zadatke.

Republičko takmičenje, koje predstavlja najviši nivo takmičenja, organizovano je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zajednice mašinskih škola Srbije, a okupilo je učenike koji su pokazali najbolje rezultate na regionalnim takmičenjima.

Leave a Reply