Software

Poboljšanja Sophos Email uređaja

Britanska kompanija za zaštitu i sigurnost, Sophos, obaveštava Sophos Email Security and Control korisnike o automatskom update-u sa poboljšanjima koja će se dodeliti svim Sophos Email uređajima, bez dodatnih troškova. Ovaj update će doći kroz jedan od redovnih update-a tokom ove nedelje. Informacije o novim funkcionalnostima i poboljšanjima koje će biti dodate na uređaj, možete pogledati na samom uređaju nakon nadogradnje(Configuration → System → Update i klikom na “v3.0.4.0”) ili sledeći link: http://sea.sophos.com/docs/esa/release_notes/release_notes.3.0.4.0.html

Šta je u update-u?
Sophos nadograđuje Email uređaje sa novim mogućnostima koje podržavaju zaštitu i povećavaju korisnost i skalabilnost. Takođe Sophos najavljuje i dva nova modela uređaja visokih performansi, a to su ES5000 i ES8000. ES5000 zamenjuje ES4000 sa nadograđenim hardverom i poboljšanim performansama. ES8000 omogućava platformu velikog kapaciteta za veliki obim email poruka.

Lista novih funkcionalnosti:

  • Uređaji podržavaju klaster za upravljanje više uređaja istovremeno
  • Nova i poboljšana strana za kontrolu uređaja (Dashboard)
  • Poboljšan certificate management i
  • Per-admin time zone podešavanje.

Multiple appliance clusters
Nova klaster funkcionalnost omogućava istovremeni rad više uređaja kako bi se povećale performanse i korisnost uređaja. Ove klaster grupe će biti nadograđene na active/active klaster.

Nova i poboljšana kontrolna strana
Nova kontrolna strana omogućava efikasnije i sveobuhvatnije izveštaje multi-appliance klastera i omogućava jednostavan pregled statusa bilo kog pojedinačnog uređaja iz klastera.

Poboljšan certificate management
Novi admin interface dozvoljava per-appliance i per-service encryption certificate upravljanje. Ovo je posebno korisno kada uređaji rade u klasteru.

Per-admin time zone podešavanja
Ova funkcionalnost omogućava uređajima da prikazuju rezultate pretrage u relevantnim vremenskim zonama administratora. Korisno je u slučajevima kada uređaji i administratori rade u različitim vremenskim zonama.

Ova nadogradnja je potpuno besplatna i automatska
Set ovih poboljšanja će biti automatski isporučen korisnicima kao deo redovnog update ciklusa, bez ikakve dodatne naplate. Pri tom postupku, ne zahteva se dodatno angažovanje samog korisnika uređaja.

Leave a Reply