Software

Pojava prvih alata za ilegalnu aktivaciju Windowsa 7

Veoma brzo nakon službenog predstavljanja novog Microsoftovog operativnog sistema Windows 7 pojavili su se programi koji omogućavaju zaobilaženje funkcionalnosti alata Windows Activation Technologies.

Na ovaj način moguće je koristiti ilegalne kopije Windowsa 7 bez vizuelnih podsetnika koji korisnika upozoravaju da se na računaru nalazi nelegalna verzija operativnog sistema.
Sličan alat naziva Windows Genuine Advantage već se koristio u Visti i XP-u.

RemoveWAT i Chew-WGA nazivi su navedenih “alata” za ometanje postupka provere legalnosti instalacije Windowsa, a iz Microsofta je već najavljena sigurnosna zakrpa koja će blokirati njihov rad.

Prema procenama, sprečavanje rada ovih alata neće biti komplikovano pošto vrše izmene u određenim zaštićenim resursima što se pak relativno jednostavno može detektovati.

Inače, Windows Activation Technologies u Windowsima 7 nešto je manje agresivan od podsetnika koji se pojavljuju u Visti i XP-u pa je za trenutno uklanjanje njegovih obaveštenja sada dovoljno samo odabrati opciju Activate Later. Opširnije o pojavi ovih programičića na sajtu Techworlda.

One thought on “Pojava prvih alata za ilegalnu aktivaciju Windowsa 7

  1. BLaaaaaaaaa

    LOL? Pa ovi i ovakvi “alati” postoje vec 3 mjeseca otkako se pojavila RTM verzija.

Leave a Reply