Software

Ponuda QuarkXPress 8: 2 za 1

Samo u januaru, uz svaku kupovinu pune licence QuarkXPress 8, beogradski Extreme nudi još jednu licencu potpuno besplatno. QuarkXPress je jedan od najpopularnijih programa za prelom teksta tj. pripremu publikacija za štampu i od samog svog nastanka predstavljao je standard u stonom izdavaštvu. Pored kreacije letaka, oglasa, brošura, te naprednijih dokumenata poput dokumentacije proizvoda, kataloga, magazina, novina, itd. on integriše štamparski paket sa grafičkim ilustracionim alatima, tekst procesorom i sofisticiranim prepress funkcijama.

Najnovija verzija ovog softvera pruža napredne elemente i funkcionalnosti, zadržavajući prepoznatljive karakteristike na koje su korisnici navikli.Poboljšanja u ovoj verziji su usmerena ka bržem i efikasnijem radu kroz brz pristup svim neophodnim alatima. Neki od alata koje novi Quark donosi su:

  • Flash i Web Authoring Tools– Omogućavaju deljenje sadržaja na Web-u i u Flash formatu, bez potrebe za kupovinom dodatnih alata ili dodatnom obukom za kodiranje.
  • Picture Content Tool– Omogućava preuzimanje, rotiranje i skaliranje slika u realnom vremenu bez korišćenja više različitih alata.
  • Item ToolText Content Tool– Omogućava korišćenje manjeg broja alata, čak i kada je reč o rotiranju ili radu sa višestrukim objektima.
  • Novi  Bézier Pen Tools– Unapređeni Bézier Pen Tools omogućavaju crtanje direktno u QuarkXPress 8.
  • Workspace Enhancements– Poboljšanja uključuju trenutni pristup  masterstranama i eksportovanje sadržaja u PDF, EPS, SWF i HTML.
  • Measurements Palette– Uključuje poboljšanja vezana za još lakši pristup različitim funkcionalnostima.
  • Drag-and-Drop– Omogućava prevlačenje teksta i slika sa desktopa, Adobe® Bridge, iPhoto® ili bilo koje druge aplikacije koja podržava ovu funkcionalnost. Pored toga moguće je prevlačiti sadržaj iz QuarkXPress u Photoshop®, Illustrator®, Microsoft® Word ili druge aplikacije za direktno editovanje.

QuarkXPress 8 je dizajniran tako da se može koristiti bilo gde u svetu, s obzirom na to da sve više izdavača kreira višejezična dokumenta i objavljuje ih internacionalno.

Stara, Passport verzija je povučena i zamenjena Europe West i Europe East verzijama, pri čemu je ova druga namenjena i za naše tržište. Sada sve edicije imaju istu spell chek funkciju, kao i H&J funkcije (funkcije za prelom teksta i poravnanja), a početna verzija podržava 38 jezika.

Quark 8 već je prodaji, a probna verzija sa svim funkcionalnostima u trajanju od 60 dana može se preuzeti sa sajta proizvođača na sledećoj strani.

Leave a Reply