Software

Predstavljen Adobe CS5.5

Adobe je predstavio Creative Suite 5.5, novu verziju softvera za izradu kreativnih sadržaja za štampu, web, interaktivne aplikacije, video, audio ili mobilne uređaje.

Nova verzija će dizajnerima i programerima omogućiti da se usredsrede na popularne platforme za pametne telefone i tablete, prateći revoluciju na području mobilnih komunikacija koja iz temelja menja način distribucije sadržaja. Ova verzija označava važnu stepenicu u nadolazećim promenama, budućih Adobe Creative Suite softverskih paketa za izradu kreativnih sadržaja za stampu, web, interaktivne  aplikacije, video, audio ili mobilne uređaje. Fizička isporuka Adobe Creative Suite 5.5 verzije očekuje se u maju 2011.

Novi paket Creative Suite 5.5. Web Premium donosi inovacije za HTML5 i Adobe Flash®, što korisnicima omogućava izradu i isporuku „bogatih“ sadržaja i aplikacija za prakticno sve ekrane. Dizajnerima i programerima ovo izdanje olakšava isporuku aplikacija na Android™, BlackBerry® Tablet OS, iOS i druge platforme, stvaranje obogaćenih sadržaja za pretrazivace na većem broju ekrana putem HTML5 i iskorišćavanje programa Flash Player za isporuku vrhunskih video sadržaja, igara i internet aplikacija s mnoštvom karakteristika.

Sveobuhvatno produkcijsko rešenje Adobe Creative Suite 5.5 Production Premium, donosi nove kreativne inovacije za  poboljšanje radnih procesa. Napredni Adobe Mercury Playback predstavljen u Adobe Premiere® Pro CS5 verziji proširuje podršku za jedinicu za grafičku obradu ( graphics processing unit GPU) na prenosne računare, omogućavajući na taj način korisnicima brže otvaranje projekata, dobijanje povratne informacije u stvarnom vremenu i besprekoran rad u većoj rezoluciji.
Creative Suite 5.5 Design Premium obuhvata najnovije inovacije u području digitalnog izdavaštva, koje vodeći svetski izdavači časopisa i poslovnih novina već koriste za stvaranje digitalnih izdanja za tablete. InDesign® CS5.5, zajedno s integrisanim paketom alata Folio Producer, dizajnerima omogućava dodavanje novih nivoa interaktivnosti u oblikovanju stranica namenjenih tabletima. Dokumenti mogu sadržati video i audio zapise, panoramske prikaze, rotaciju objekata za 360 stepeni, širenje i zumiranje slika, integraciju HTML i HTML5 sadržaja i druga interaktivna obeležja.

Na taj se način postiže privlačnije i dinamičnije čitalačko iskustvo. Creative Suite 5.5 dolazi u vreme eksplozivnog porasta prodaje i povećanja mogućnosti koje pružaju mobilni uređaji, čime se drastično menja način razvoja i korišćenja sadržaja i aplikacija.  Izdavanjem Adobe Flash® Builder™ 4.5  programeri mogu jednostavno razvijati i implementirati mobilne aplikacije za sve brojnije Android, BlackBerry Playbook i iOS uređaje.

Leave a Reply