NPS softverski moduli
Software

Predstavljeni NPS softverski moduli “Građevinska operativa” i “Upravljanje mehanizacijom”

Stručni seminar za građevinare, drugi po redu u organizaciji beogradskog preduzeća NPS d.o.o, održan je juče (sreda, 27.3.’13.) u prijatnom ambijentu restorana „Devetka“ u Košutnjaku. Kao i prošlogodišnji, realizovan je u saradnji sa kompanijom EU Build (www.eubuild.rs) i podršku lokalne Microsoft kancelarije i još jednom u potpunosti opravdao očekivanja organizatora, ali i preko 80 učesnika iz četrdesetak preduzeća iz Srbije i okolnih zemalja.

nps-softverski-moduli

Centralno mesto još jednom je pripalo NPS modulima „Građevinska operativa“  i „ Upravljanje mehanizacijom“, koji predstavljaju vertikalnu nadgradnju standardnog ERP rešenja Microsoft Dynamics NAV (ex Navision). Ovi moduli su rezultat višegodišnje intenzivne saradnje konsultantskog i razvojnog tima NPS-a sa velikim brojem eksperata različitih profila i već su su u upotrebi na gradilištima širom zemlje. Zahvaljujući permanentnoj evoluciji i funkcionalnim nadgradnjama, sve je izvesnije da će ova rešenja vrlo brzo, posredstvom globalne Microsoft Dynamics partnerske mreže, biti ponuđena građevinskim i sličnim kompanijama širom sveta.

Nakon kratkog uvodnog izlaganja i pozdravne reči Vladana Petrovića, koji je u svojstvu domaćina i predstavnika organizatora otvorio skup, reč je dobio Aleksandar Totović, vođa konsultantskog tima NPS-a. U izlaganju koje je usledilo akcenat je bio na novim funkcionalnostima i mogućnostima, odnosno evoluciji rešenja prikazanih na prošlogodišnjem skupu. Uz mnogo praktičnih primera i prikaza, prisutnima je demonstrirano na koji način ova rešenja, kroz punu integrisanost sa ERP rešenjem Microsoft Dynamics NAV, omogućavaju praćenje složenih procesa u gradnji. Pristutni su imali priliku da vide i na koji je način omogućeno planiranje i upravljanje troškovima resursa (i proizvodnje), kako se radi analiza cena i stvarnih troškova pozicija, praćenje troškova i prihoda na nivou projekta, kroz sve njegove faze… Kroz brojne primere su demonstrirane i gotovo neograničene opcije izveštavanja koje postaju dostupne korišćenjem BI4Dynamics-a (www.bi4dynamics.rs), savremenog alata za napredno poslovno i projektno izveštavanje.

U nastavku je dr Zoran Đorđević, direktor kompanije EUBuild, svojim kratkim, ali vrlo efektnim izlaganjem otvorio brojna pitanja, koja su većinu prisutnih naterala da se ozbiljno zamisle. Bilo je reči o značaju pravovremenog sagledavanja troškova na gradilištu, načinu njihovog sagledavanja, proceni rizika od kašnjenja plaćanja i/ili neplaćanja investitora, svrsishodnosti opterećenja odgovornih inženjera vođenjem evidencije troškova. Paralelno, u maniru vrsnog konsultanta, Đorđević je nudio i konkretne odgovore, smernice i savete.

U završnoj sesiji Aleksandar Totović  je otvorio pitanja planiranja gradnje, sugestivno argumentujući kako je i zašto planirati kroz ERP sistem,  načine spajanja potreba plana na projektu i planiranja nabavki i resursa za projekat i, na kraju, kroz demonstraciju integracije ERP rešenja Microsoft Dynamics NAV i MS Project Server-a, na čemu NPS trenutno intenzivno radi, pokazao kako u realnom vremenu dobiti najbolje od oba sistema.

NPS d.o.o. Beograd (www.nps.rs) je jedan od regionalno vodećih Microsoft Dynamics partnera, specijalizovan za realizaciju kompleksnih projekata u proizvodnim preduzećima i kompanijama iz segmenta građevinarstva. Član je New Frontier Group (http://www.newfrontier.eu/). Zahvaljujući intenzivnoj saradnji sa ostalim članicama grupe, a naročito sinergiji sa kompanijama SAGA (www.saga.rs) i XAPT (www.xapt.hu), NPS paleta proizvoda i usluga širi se i na gotovo sve usluge i proizvode iz ICT segmenta (“one-stop-shop”).

Leave a Reply