Software

Predstavljeni projekati lokalizacije cp6Linux-a i sistema za upravljanje dokumentima

Na prezentaciji u Privrednoj komori Srbije predstavljeni su rezultati projekata lokalizacije cp6Linux-a i sistema za upravljanje dokumentima koji je implementiran u Ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo. Oba ova projekta realizovana su na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Na početku skupa okupljene je u ime Ministarstva pozdravio g. Ljubiša Radivojević. Lokalizovanu distribuciju Cp6Linux-a predstavio je Veselin Mijušković, a o sistemu za upravljanje dokumentima implementiranom u Ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo govorio je Rade Šupica.

Cp6Linux je distribucija Linuks operativnog sistema, prilagođena radu na srpskom jeziku. Postoje tri varijante distribucije, namenjene radu u kućnom, poslovnom i školskom okruženju. Lokalizovana distribucija cp6Linux može se preuzeti sa adrese http://www.cp6linux.org/, a više detalja o samoj distribuciji možete naći ovde.

Sistem za upravljanje dokumentima koji je implementiran u Ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo baziran je na Alfresko platformi. Implementaciju sistema i nadogradnju Alfresko platforme izveo je Računski centar Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U okviru implementacije u Ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo, Alfresko platforma lokalizovana je na srpski jezik. Više detalja o ovom projektu možete naći ovde.

Leave a Reply