Software

Preuzmite Nikon Capture NX-D potpuno besplatno

Nikon danas predstavlja zvaničnu verziju programa Capture NX-D, nove aplikacije za obradu  RAW datoteka. Capture NX-D od danas možete besplatno preuzeti na  http://nikonimglib.com/ncnxd/ .

Capture NX-D je softverska aplikacija napravljena da bi korisnicima omogućila da uživaju u  kompletnom razvoju i obradi RAW datoteka služeći se jednostavnim operacijama. Omogućava visokokvalitetnu završnu obradu fotografija snimljenih u RAW formatu – bilo da je u pitanju Nikon D-SLR, napredni fotoaparat sa zamenljivim objektivima Nikon 1, kompaktni fotoaparat COOLPIX[1] ili bilo koji fotoaparat koji podržava RAW format.

nikon dx

Podrška za RAW fotografije uslikane fotoaparatom Nikon D810 D-SLR takođe je dodata u Capture NX-D. Takođe, uz proizvod se dobija aplikacija Picture Control Utility 2. Ova aplikacija može da se pokrene iz aplikacije Capture NX-D i te dve aplikacije možete da koristite zajedno za razvijanje i obradu fotografija uslikanih fotoaparatom Nikon D810 ili nekim starijim Nikon fotoaparatom.

 

Osnovne funkcije

Ÿ  Aplikacija je specijalizovana za razvoj RAW slika putem izvorne razvojne obrade koja izvlači maksimum iz slika uslikanih Nikon fotoaparatima

Ÿ  Podržava prosto doterivanje JPEG i TIFF slika

Ÿ  Plutajuće palete koje se lako koriste na velikom monitoru i više monitora

Ÿ  Razni prikazi, uključujući poređenje više slika i doterivanje slika pre i posle obrade

Ÿ  Usvajanje pratećeg formata datoteke, koji beleži i čuva informacije o doterivanju u zasebnoj datoteci

 

Sistemski zahtevi za Capture NX-D

Windows

OS:      Windows® Vista (Service Pack 2), Windows® 7 (Service Pack 1), Windows® 8.1

Podržane su i 32-bitne i 64-bitne verzije svakog od ovih sistema (preporučuju se 64-bitne verzije)

 

[1] Samo COOLPIX fotoaparati koji podržavaju RAW slike

Leave a Reply