hp
Software

Procter&Gamble koristi HP rešenja

Procter & Gamble (P&G) je odabrao HP-ovu podršku za aplikacije radi pokretanja Always On operativnog okruženja koje omogućava ostvarivanje novih načina da kompanija dođe do svojih korisnika. Ovaj ugovor dolazi nakon nedavno najavljene saradnje u oblasti usluga za infrastrukturne tehnologije.

HP će integrisati P&G sisteme — uključujući one bazirane na rešenjima drugih proizvođača — i omogućiti da aplikacije, baze podataka, serveri i mreža kreiraju standardizovano, pouzdano i transparentno tehnološko okruženje. Zahvaljujući tome, P&G očekuje da će unaprediti kvalitet i efikasnost svog lanca snabdevanja, kao i da će biti inovativni, uz snižavanje ukupnih operativnih troškova.

“Tokom 9 godina HP je bio naš pouzdani tehnološki partner, koji nam je stalno pružao kvalitetne usluge na vrhunski način”, rekao je Filippo Passerini, predsednik grupe za globalne poslovne usluge i direktor za informatičkog odeljenja, Procter & Gamble. “Opet smo se odlučili za HP zato što imaju snažna rešenja za ostvarivanje Always On načina rada, koji je nama potreban i koji će nam omogućiti da stvorimo veću vrednost i da budemo efikasniji.”

HP je duže od 9 godina pružao podršku za P&G infrastrukturu i aplikacije. Uslovi novog ugovora podrazumevaju da će HP kroz usluge za razvoj i upravljanje aplikacijama biti odgovoran za oko 90 odsto kritičnih poslovnih aplikacija širom P&G finansijskog i prodajnog sistema, uključujući istraživanje i razvoj, upravljanje skladištem, kao i SAP ERP i BI rešenja.

 

Kroz portale, integraciju u realnom vremenu, mobilne aplikacije i elektronsko izdavanje faktura, aplikacije kojima će upravljati HP često su u kontaktu sa korisnicima, dobavljačima, maloprodajama i distributerima. Na primer, HP je razvio i upravlja aplikacijom koja prodavcima daje pristup podacima o ranijim nabavkama korisnika, tako da ih mogu na bolji način usmeravati tokom nove kupovine.

Zahvaljujući novom ugovoru, P&G će moći da iskoristi prednosti HP-ovih inovativnih tehnologija i usluga, a biće postavljena i osnova za buduće tehnologije, poput poslovnog izveštavanja, što je osnova za upravljanje finansijama, planiranjem, proizvodnjom, isporukom, korisnicima i potrošačima.

“Lanac snabdevanja je kritična stvar za napredak poslovanja svake organizacije orijentisane na potrošače”, rekao je Mike Nefkens, vd lider za globalne poslovne usluge, HP. “HP će koristiti svoju ekspertizu u oblasti aplikacija i tehnologija da omogući da P&G pripremi efikasan i pouzdan lanac snabdevanja, tako da mogu non-stop isporučivati svoje proizvode potrošačima.”

Prepoznajući HP-ov izuzetan rad, P&G je kompaniji u septembru dodelio nagradu External Business Partner Excellence, koju dobija 0,1 odsto P&G globalnih partnera koji posluju u skladu sa najvišim standardima.

HP-ov najvažniji događaj za korisnike za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike, HP Discover, će se održati od 4 do 6. decembra u Frankfurtu u Nemačkoj.

Leave a Reply