Software

Program za samograditelje iz Microsoft-a

“Majkrosoft” (Microsoft) je razvio softver koji omogućava ljubiteljima kućne samogradnje da uštede vreme za izradu prototipova uređaja koje prave.

Ta platforma “Net gadžetijer” (.Net Gadgeteer) koristi okruženje NMF (.Net Micro Framework) kako bi pisanje koda za uređaj učinilo jednako lakim kao i pisanje aplikacije za stoni računar, Veb ili mobilni telefon pod “Vindouzom”, objavljeno je na novoj Mrežnoj stranici www.netmf.com/gadgeteer/about.html koju je “Majkrosoft” posvetio tom softveru.

Kompanija očekuje da će prvi korisnici te platforme biti nastavnici, hobisti i pronalazači, ali da će i dizajneri “hardvera” moći da je koriste kao alat za brzo pravljenje prototipova.
Platforma služi za pisanje softvera koji upravlja elektronskim uređajima kućne izrade napravljenim pomoću komponenti koje su sa njom kompatibilne.
Polazeći od glavne ploče s ugrađenim procesorom, novi uređaj se sklapa dodavanjem senzora, “displeja”, kamera, lampica, prekidača, kontrolera za motore i drugih komponenti koje sve imaju istu vrstu konektora.

Leave a Reply