aplikacije
Software

Projekat „Moja prva aplikacija“ podržan od strane ministarstva

Pomoćnik ministra za informaciono društvo u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Sava Savić, prisustvovao je danas u prostorijama biznis inkubatora „Gnezdo“, svečanom proglašenju pobednika na konkursu „Moja prva aplikacija“, projektu koji je sprovelo Udruženje građana „iSerbia“ u okviru Javnog Konkursa za dodelu sredstava za programe u oblasti razvoja informacionog društva u Republici Srbiji 2014.

U okviru teme „Takmičenje u oblasti računarstva i informatike, matematike i fizike“, Udruženje građana „iSerbia“ i projekat „Moja prva aplikacija“ je jedan od 6 projekata u ovoj kategoriji koje je podržano od strane Ministarstva.

Pomoćnik ministra Sava Savić je poručio mladim ljudima da informacione i komunikacione tehnologije podrazumevaju stalno učenje, usavršavanje i istraživanje, jer se IT industrija brzo menja i naglasio da ukoliko žele da budu konkurentni na tržištu rada moraju stalno biti u toku sa najnovijim trendovima i tragati za novim rešenjima.

aplikacije

„U Srbiji IT grana je grana koja se najbrže razvija i beleži pozitivne rezultate. Svake godine izvoz softvera se povećava za 20-30% a od izvoza softvera Srbija prihoduje preko 300 miliona evra.“, rekao je Savić.

Obuku su prošla 70 polaznika uzrasta od 18 do 22 godine, a priliku da primene svoja znanja i da rade na izradi svoje aplikacije dobilo je 30 najboljih polaznika.

Pomoćnik ministra Sava Savić je pobedniku uručio nagradu u vidu tablet računara, a medijima su predstavljene i najintaresantnije mobilne aplikacije nastale iz ovog projekata, koje se nalaze na sledećem linku play.google.com/store/apps/developer?id=iSerbia

Leave a Reply