Software

Projekat NEON i REVIT 2012

Autodesk Project Neon koristi klaster tehnologiju za renderovanje fotorealističnih slika, koristeći kao ulazne parametre podatke iz AutoCAD-a i Revit-a. Renderovanje slika uz pomoć Project Neon tehnologije radi sa istim utroškom vremena kao renderovanje jedne slike, a da se pri tom ne koriste resursi korisnikove radne stanice.

Moguće je renderovanje svih priloga u okviru projekta odjednom, ili pojednično, samo odabranih priloga. Dok se vrši renderovanje, korisnik može neometano da nastavi rad na projektu u matičnom programu, očekujući obaveštenje o završenom poslu putem e-mail-a.

Gotove slike smeštaju se u Render Galeriju (online Render Gallery) gde ih je moguće pregledati ili preuzeti. Takođe, moguće je kreirati  panorama view ili obnoviti proceduru renderovanja da bi se postigao viši kvalitet slike.

Za renderovanje projekata nastalih na Revit platformi, dovoljno je da se korisnik prijavi, preuzme i instalira Revit 2012 plugin.

Nakon što se plugin instalira, u liniji alata pojaviće se ikone koje omogućavju pokretanje procesa renderovanja i posetu galeriji već renderovanih slika.

 

Proces se pokreće opcijom Render Online sa podešavanjem osnovnih karakteristika, gde se biraju 3D prilozi za render, kvalitet, veličina i format renderovane slike.

 

Sada je dosta je ubrzan sam prosec renderovanja, udvostručavanjem veličine svakog klastera koji radi na renderovanju slike. Rezultat je drastično povećanje brzine rendera, u proseku oko dva puta brže.

Korisna adresa

Leave a Reply