Software

Proslava 5. rođendana Mozilla Firefox web browsera

Mozilla Firefox black pins (wallpaper)Mozila Srbija, srpska Mozilla zajednica, uz pomoć Ubuntu Srbija, srpske Ubuntu zajednice, 8. Novembra u Domu Omladine u Beogradu, organizuje proslavu petog rođendana fajerfoksa (Mozilla Firefox), jednog od najpopularnijih web browsera današnjice

Svi mi koji smo koliko-toliko doprineli prodoru fajerfoksa na srpsko tržište veb pregledača i njegovoj lokalizaciji na srpski jezik, bi voleli da ovaj dan proslavimo uz nekoliko kratkih predavanja na temu slobodnog softvera u Srbiji.

Manja grupa predavača se već prijavila za učešće, a govoriće se o open sors proizvodima, alatima i zajednicama na nivou Srbije. Konkretan broj predavanja nije dostupan, jer aw još uvek čeka na neke predavače da potvrde svoje prisustvo. Kao što je već najavljeno, celokupna manifestacija će se održati u prostorijama Doma Omladine, u Nedelju, 8. Novembra ove godine, sa početkom u 16 časova.

Ovaj događaj su finansijski podržale Mozilla i Mozilla Evropa, ali su takođe obezbedile promotivni materijal i poklone za sadašnje i buduće članove zajednice. Mozilla zejdnica je  posebno zahvaljuje članovima tanderberd, fajerfoks mobajl i songberd timova, koji su  takođe pružili podršku.

Diskusije i više informacija možete naći na Mozila Srbija forumu.

Leave a Reply